Ucraina, atacată de peste 130 de drone rusești în ultimul raid /foto

FOTO: Unsplash
FOTO: Unsplash

Rusia a lansat unul dintre cele mai ample atacuri cu drone asupra Ucrainei din ultimele luni, vizând capitala Kiev și alte orașe, provocând un incendiu la o unitate industrială din regiunea Ternopil situată în vestul țării, conform oficialilor ucraineni, informează Reuters.

Citește și: UK, propunere proprie pentru „Planul Victoriei”, împotriva Rusiei. Zelenski va face un anunț

Potrivit Forțelor Aeriene, apărarea antiaeriană a reușit să doboare 51 din cele 136 de drone folosite în atac, însă 20 de drone se aflau încă în aer, iar 60 nu au fost identificate, fiind probabil interceptate de sisteme de război electronic.

În regiunea Ternopil, aproape 50 de pompieri au reușit să stingă un „incendiu de proporții” cauzat de atac, conform administrației militare regionale, care a comunicat pe platforma Telegram că nu au existat victime. Nu a fost menționat numele unității industriale afectate de atac.

În plus, Forțele Aeriene ucrainene au raportat că Rusia a lansat și două rachete în regiunile Cernihiv, la nord, și Donețk, în estul țării. Însă, până în acest moment, nu s-au oferit detalii suplimentare despre destinația acestora, iar Rusia nu a comentat încă despre atacurile recente.

Guvernatorul regiunii din jurul capitalei, Ruslan Kravcenko, a declarat că atacul a provocat incendii la o reședință privată și a avariat mai multe clădiri. Zona a fost sub alertă aeriană pentru mai mult de 12 ore din cauza raidului. Kravcenko a precizat că, din fericire, nu au existat victime. Serhiy Popko, șeful administrației militare din Kiev, a adăugat că toate dronele care au țintit capitala au fost distruse fără a se înregistra pagube sau răniți.

În acest an, atacurile rusești au afectat grav infrastructura energetică a Ucrainei, ceea ce sugerează că iarna care se apropie va fi dificilă pentru ucraineni, inclusiv pentru cei din afara zonelor de conflict intens. Guvernatorii regiunilor Herson și Mykolaiv, din sudul Ucrainei, au raportat întreruperi de energie miercuri. Autoritățile din Mykolaiv au anunțat că 272.000 de consumatori au fost afectați de întreruperi.

Guvernatorul din Mykolaiv, Vitaliy Kim, a precizat că întreruperile nu au fost cauzate de atacul nocturn, iar autoritățile lucrează pentru a restabili alimentarea cu energie electrică în următoarele ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel