Ucraina avansează la sud de Robotyne / Rusia ar fi distrus două bărci ucrainene în apropierea Insulei Șerpilor

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Forțele ucrainene au avansat la sud de Robotyne și se apropie de orașul Tokmak, un important nod rutier și feroviar din regiune.

Forțele ucrainene au avansat într-o zonă la aproximativ cinci kilometri sud-est de Robotyne, a raportat un thinktank american citat de Sky News.

Robotyne este aproape de Tokmak - un important nod feroviar și rutier pentru ruși.

Statul Major ucrainean a raportat că forțele au desfășurat operațiuni ofensive în direcția Bahmut și Melitopol, acesta din urmă în regiunea de vest Zaporojie, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Între timp, observatorii militari ruși raportează că forțele sale sunt vulnerabile atât în regiunea de est, cât și în cea de vest.

Un comandant de batalion și-a exprimat îngrijorarea cu privire la apărarea rusă în zonă, subliniind în mod special pierderile grele ale Rusiei, forțele epuizate, capacitățile slabe de contrabaterie și lipsa rezervelor, a spus ISW.

CITEȘTE ȘI        -      Rusia folosește o „strategie veche de 200 de ani” pentru a preveni distrugerea podului Crimeea de către ucraineni / foto

Rusia, atac în zona Insulei Șerpilor

Ministerul rus al Apărării a susținut astăzi că o aeronavă a distrus două bărci cu motor ucrainene la est de Insula Șerpilor din Marea Neagră. Rapoartele nu sunt verificate.

Pe 22 august, Rusia a mai susținut că a distrus o barcă militară cu motor fabricată din SUA care transporta personal militar ucrainean în aceeași zonă.

CITEȘTE ȘI        -        Paradox în Ucraina. ISW precizează că Rusia rămâne fără „trupe de elită“ capabile să lanseze ofensive, dar în același timp Kremlinul amenință orașul Kupiansk din nou

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel