Ucraina: Biserica rusă nu recunoaşte biserica românească de la Kamisovka

hagi-curda
hagi-curda

Biserica Ortodoxă Rusă afirmă că slujbele de la recent inauguratul lăcaş de cult românesc din Kamasovka nu au putere divină, scrie Biserica românească din satul Kamasovka aparţine aşa-numitei Mitropolii a Basarabiei a€“ unei grupări schismatice.

"Chiar dacă în biserică se oficiază slujbe de către preoţii hirotoniti legal, acestea nu au o putere harica. Iar din punct de vedere politic, acestea sunt pretenţiile României faţă de regiunea dată", îşi continuă aberaţiile protopopul Andrei Novikov, uitând să precizeze însă că Sudul Basarabiei ca şi întreaga Basarabie, a fost încă înainte de ocupaţia rusească spaţiu canonic românesc.

Secretarul de presă susţine că miza bisericii din Camâşovca este interesul politic al României şi pretenţiile sale teritoriale în regiune. El comentează astfel abuzurile autorităţilor ucrainiene care a avut loc pe 16 iulie la frontiera romană-ucraineană. Atunci serviciile secrete ucrainiene au reţinut abuziv un grup de jurnalişti români şi reprezentanţi ai ONG-urilor care intenţionau să participe la sfinţirea bisericii din Hagi-Curda, sat majoritar românesc din Sudul Basarabiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel