Arme. Aceasta este ceea ce Ucraina cere NATO și țărilor sale membre.
Publicitate
Și ministrul de Externe al țării le dorește rapid pentru ca Ucraina să aibă șansa de a lupta în războiul său de supraviețuire cu Rusia.
Astfel, Dmytro Kuleba, ministrul de Externe ucrainean declară: ”Fie ne ajuți acum – și vorbesc de zile, nu de săptămâni, fie ajutorul tău va veni prea târziu, și mulți oameni vor muri, mulți civili își vor pierde casele, multe sate. va fi distrus. Tocmai pentru că acest ajutor a venit prea târziu”.
Kuleba a fost la Bruxelles pentru a doua și ultima zi a unei întâlniri a miniștrilor de Externe ai NATO, unde a avertizat cu privire la o ofensivă rusă masivă și iminentă în estul Donbasului, la o amploare nemaivăzută de la Al Doilea Război Mondial.
Secretarul NATO, Jens Stoltenberg, a spus că mai multe arme sunt pe drum. El a declarat: ”Suntem pregătiți, împreună cu aliații NATO, să oferim sprijin Ucrainei. Aliații noștri recunosc, de asemenea, urgența de a oferi mai mult sprijin”.
Stoltenberg nu a oferit o cronologie și nici detalii despre ce anume va fi furnizat Ucrainei. Dar el a avertizat că atunci când vine vorba de război, lumea trebuie să fie pregătită pentru termen lung.
Cancelarul german vrea să împiedice o eventuală victorie a Rusiei în războiul din Ucraina. În Bundestag, el a declarat că este dispus să continue livrările de arme pentru Kiev.
”Vom livra tot ce are sens să livrăm și care are acțiune rapidă”, a anunțat Scholz la interpelarea de miercuri din Legislativul de la Berlin. Legat de livrările de arme, Guvernul său "va întreprinde tot ce este corect și judicios".
Furnizările de armament german către Kiev ar avea ca scop contribuția Guvernului german la "împiedicarea Rusiei de a câștiga acest război". Acest obiectiv s-ar afla "în spatele activităților pe care le întreprindem când vine vorba de livrările de arme", a declarat șeful Executivului federal în fața deputaților din Bundestag.
Armele germane ar fi avut deja un "impact semnificativ" în luptele din Ucraina. Scholz a oferit ca exemple sistemele de apărare aeriană și anti-tanc livrate de Berlin, precum și muniția. Se discută deja cu Ucraina despre noi livrări, a adăugat Scholz. Ar fi vorba nu doar de arme din dotarea Bundeswehr, ci și de sisteme de apărare nou achiziționate din piața de armament.
Sursa: DW
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu