Ucraina consideră că există un „mare pericol” de a pierde războiul în cazul în care SUA amână asistența vitală

Foto Pexels
Foto Pexels

Reuters: Volodymyr Zelenskiy atrage atenția asupra necesității livrării de asistență de către SUA.

Șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy a declarat marți că amânarea asistenței acordate Kievului, subiect discutat în Congres, ar putea crea un 'mare pericol' ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia.

Oficialul, Andriy Yermak, a adăugat într-o discuție la Institutul pentru Pace al SUA, un think tank, că: "Va fi dificil să rămânem în aceleași condiții și pentru oameni să supraviețuiască cu adevărat" fără sprijinul direct din buget.

„Dacă Ucraina cade, autocrații din lumea întreagă vor prinde curaj”

Președintele Volodymyr Zelensky va face o conferință video cu senatorii SUA marți, în încercarea de a le reaminti acestora, înainte de un vot important, ce este în joc în cazul în care nu aprobă rapid ajutorul militar de urgență pentru țara sa.

Sprijinul republican pentru finanțarea efortului de război al Ucrainei scade, iar un pachet de asistență de urgență este blocat în Congres. Cu Senatul condus de democrați, urmând să voteze miercuri pentru aprobarea a peste 61 de miliarde de dolari în asistență destinată Ucrainei, în cadrul unui pachet de securitate națională de 106 miliarde de dolari, senatorul Chuck Schumer, democrat din New York și liderul majorității, l-a invitat pe domnul Zelensky să informeze parlamentarii.

„Securitatea națională a Americii este în pericol”, a declarat Schumer de la tribuna Senatului luni seara, notează NYTimes.

„Dacă Ucraina cade, Putin va continua să avanseze”, a adăugat el. „Autocrații din întreaga lume vor fi încurajați. Democrația, acest experiment măreț și nobil, va intra într-o eră de declin.”

Discursul lui Zelensky către senatori - în ziua de după ce Casa Albă a avertizat că Statele Unite vor rămâne curând fără fonduri pentru a trimite arme în țara sa - survine, poate, într-unul dintre cele mai incerte momente pentru Ucraina de la primele luni haotice ale războiului.

Ucraina are nevoie urgentă de mai multe muniții și alte arme pentru a încerca să schimbe situația pe câmpul de luptă. Contraofensiva țării împotriva forțelor ruse bine înrădăcinate în sudul Ucrainei nu a reușit până acum să-și atingă obiectivele, iar forțele Moscovei au trecut la ofensivă în est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel