Ucraina este pregătită să colaboreze cu Trump dacă va câștiga, spune Zelenski

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Trump a declarat că va reduce ajutorul pentru Ucraina și va încheia războiul cu Rusia "într-o zi". În acest context, președintele ucrainean s-a declarat pregătit să lucreze cu SUA chiar și cu Trump la Casa Albă.

Ucraina este pregătită să colaboreze cu oricine va câștiga alegerile prezidențiale din SUA, inclusiv cu Donald Trump, a declarat, luni, liderul ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Politico.

Fostul președinte și actual candidat republican, care a supraviețuit unei tentative de asasinat în weekend, a promis că va restabili versiunea sa de izolaționism "America-first" dacă va fi reales, reducând ajutorul pentru Ucraina și încheind războiul "într-o zi".

"Dacă domnul Donald Trump devine președinte, atunci vom colabora cu el. Nu mi-e frică de asta", a spus președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la o conferință de presă la Kiev.

Încheierea războiului atât de rapid ar implica probabil ca Ucraina să cedeze teritoriul pe care Rusia l-a cucerit în timpul asaltului său de doi ani asupra Ucrainei. Zelenski a recunoscut că, în timp ce majoritatea partidului democrat sprijină Ucraina, există poziții variate printre republicani, unii dintre aceștia fiind "mai de dreapta și radicali".

Cu toate acestea, Zelenski a spus că el crede că "majoritatea în Partidul Republican sprijină, de asemenea, Ucraina și poporul ucrainean." Liderul ucrainean a mai spus că rămâne îngrijorat de faptul că turbulențele politice din Washington ar putea afecta negativ ajutorul pentru Ucraina, ceea ce s-a și întâmplat cu câteva luni în lună.

"Ne recăpătăm încrederea pe măsură ce armele au început să sosească. Dar livrarea trebuie să se accelereze. Soldații noștri trebuie să învețe cum să folosească armele. Și se antrenează în străinătate iar toate acestea necesită timp" a mai adăugat președintele Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel