Ucraina face „încercări în masă” de a sparge frontul în Bahmut. Forțele Kievului au recucerit 25 km²

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

În orașul Bahmut din estul Ucrainei se dau lupte grele, iar forțele ucrainene încearcă în permanență să spargă frontul. De cealaltă parte, Federația Rusă a a lansat mai multe rachete asupra teritoriului ucrainean.

În timp ce Rusia a lansat rachete în mai multe regiuni ale Ucrainei, precum Ternopil, forțele Kievului au făcut „încercări în masă” de a sparge apărarea în Bakhmut, au declarat agențiile de presă ruse, scrie SkyNews.

Interfax l-a citat pe purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov, care a spus că atacurile, care au avut loc peste 24 de ore, au fost respinse.

Separat, ministerul a confirmat loviturile cu rază lungă asupra Ternopilului, susținând că acestea au vizat „unități ale forțelor armate ale Ucrainei și locuri de depozitare a muniției”.

Declarația este oarecum în contradicție cu cea a autorităților locale ucrainene, care au spus că rachetele au lovit „zone populate” și clădiri rezidențiale, inclusiv o instituție de învățământ.

Totuși, în ciuda afirmațiilor Rusiei că Ucraina a făcut încercări eșuate „în masă” de a sparge apărarea lui Bkhmut în ultimele 24 de ore, forțele Kievului au recucerit peste 10 mile pătrate de teren în trei zile (aproximativ 25 km²), potrivit unui think tank american.

CITEȘTE ȘI      -      Update: Două elicoptere și două avioane militare ruse au fost doborâte în regiunea Bryansk, la granița cu Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel