Ucraina face presiuni pentru a cumpăra sistemul Iron Dome al Israelului

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Ucraina își dorește sistemul Iron Dome, pentru a apăra civilii împotriva bombardamentelor Federației Ruse.

Ambasadorul Ucrainei îndeamnă Israelul să-și vândă sistemul de interceptare cu rachete Iron Dome și să furnizeze rachete antitanc pentru a apăra civilii împotriva invaziei Rusiei.

La o conferință de presă de la Tel Aviv, Yevgen Korniychuk a spus că Ucraina dorește să cumpere sistemul Iron Dome, susținând că Statele Unite nu se vor opune unei astfel de vânzări.

Korniychuk a mai spus că Israelul a refuzat săptămâna trecută cererea SUA pentru Germania de a livra Ucrainei rachete antitanc „Spike” cu licență israeliană.

Israelul și-a limitat sprijinul pentru Ucraina la ajutorul umanitar și a fost singura țară care operează un spital de campanie în interiorul țării, conform AlJazeera.

Israelul se va apăra cu un scut antirachetă pe bază de laser. „Vom falimenta armata inamică"

Un sistem de apărare aeriană bazat pe laser pe care Israelul speră să îl implementeze începând de anul viitor pentru a neutraliza rachetele şi dronele inamice va costa doar 2 dolari per interceptare, a declarat miercuri premierul Naftali Bennett.

În prezent, Israelul depinde de sisteme de doborâre care lansează rachete interceptoare care costă între zeci de mii şi milioane de dolari pentru a urmări astfel de proiectile, notează Reuters.

Însă sistemul Iron Beam, al cărui prototip a fost prezentat anul trecut, foloseşte lasere pentru a supraîncălzi şi a dezactiva ameninţările aeriene.

Bennett a prezis că acesta va intra în serviciu până la începutul anului 2023.

"Acest sistem schimbă jocul, nu doar pentru că lovim armata inamică, ci şi pentru că o falimentăm", a declarat el în timpul unei vizite la producătorul de stat al sistemului, Rafael Advanced Defense Systems.

Forţele palestiniene şi libaneze au lansat în războaiele trecute mii de rachete şi bombe asupra Israelului, care a interceptat în ultimii ani şi drone pe care le suspectează că au fost lansate de luptători susţinuţi de Iran în apropierea graniţelor sale (citește continuarea AICI).

Şoigu anunță deschiderea transporturilor de mărfuri către Mariupol, Berdyansk şi Herson, pe calea ferată

Armata rusă, împreună cu compania Căilor Ferate Ruse, au creat condițiile necesare pentru reluarea traficului între Rusia, Donbas, Ucraina și Crimeea pe șase tronsoane de cale ferată, a declarat ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, într-o conferință, scrie Interfax.

„Am început să livrăm mărfuri către Mariupol, Berdyansk și Herson. Lungimea totală a tronsoanelor de cale ferată restaurate este de 1.200 de kilometri.”, a spus Șoigu.

"S-a deschis comunicația auto de pe teritoriul Rusiei de-a lungul țării până în Crimeea. A fost reluată alimentarea nestingherită cu apă prin Canalul Crimeei de Nord către Peninsula Crimeea", a adăugat ministrul Apărării al Rusiei.

La începutul acestei întâlniri, Șoigu a spus că soldații ruși au pus stăpânire pe teritorii semnificative ale Republicilor Populare Donețk și Lugansk de pe malul stâng al Seversky Doneț, inclusiv orașele Krasny Liman și Svyatogorsk, precum și alte 15 așezări.

Porturile maritime Mariupol și Berdiansk, potrivit șefului Ministerului Apărării, funcționează normal și sunt pregătite pentru transportul cerealelor (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel