Ucraina ignoră regulamentele internaţionale privind Canalul Bâstroe

Reuniunea Părţilor la Convenţia de la Espoo consideră că avertismentul Ucrainei, în anul 2008, referitor la proiectul Canalul Bâstroe, rămâne în vigoare, întrucât această ţară continuă să încalce reglementările privind proiectul, informează MAE.

Autor: Roberta Cautiş

Această reuniune s-a desfăşurat, la Geneva, în perioada 20-23 iunie 2011, se arată într-un comunicatul Ministerul Afacerilor Externe, citat de Mediafax.

În documentul citat se arată că reuniunea Părţilor a încurajat în acelaşi timp Ucraina să continue demersurile începute în vederea respectării Convenţiei de la Espoo.

"În acest context, Guvernului ucrainean i s-a cerut să respecte concluziile Raportului elaborat în 2010 de mai mulţi experţi independenţi având ca obiect măsurile pe care trebuie să le ia Ucraina pentru respectarea Convenţiei, inclusiv în ceea ce priveşte proiectul Bâstroe", se mai menţionează în comunicat.

MAE subliniază că în urma Deciziei adoptate la cea de-a 5-a Reuniune a Părţilor, Ucraina are obligaţia de a raporta Comitetului de Implementare a Convenţiei, la sfârşitul fiecărui an, măsurile luate pentru a asigura conformitatea proiectului cu prevederile acestui instrument.

Convenţia de la Espoo reglementează evaluarea impactului asupra mediului în situaţia în care un anumit proiect are impact transfrontalier. Convenţia a fost adoptată la 25 februarie 1991 şi a intrat în vigoare la 10 septembrie 1997, iar România a devenit parte în martie 2001, iar Ucraina în iulie 1999.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel