Ucraina își exprimă sprijinul pentru „dreptul Israelului de a se apăra”. Ce a transmis Ministerul Afacerilor Externe ucrainean

Captură foto: X/OSINTdefender
Captură foto: X/OSINTdefender

Ucraina a declarat sâmbătă că susţine Israelul în 'dreptul lui de a se apăra', după atacurile lansate de Hamas dinspre Fâşia Gaza, informează AFP. 

„Ucraina condamnă ferm atacurile teroriste în curs împotriva Israelului, inclusiv tirurile de rachete împotriva populaţiei civile la Ierusalim şi Tel Aviv”, a scris Ministerul Afacerilor Externe ucrainean pe o reţea socială.

„Ne exprimăm sprijinul pentru Israel, pentru dreptul lui de a se apăra, pe el însuşi şi poporul său”, a adăugat ministerul ucrainean.

Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor masive de sâmbătă asupra Israelului din Fâşia Gaza palestiniană.

Înainte de aceasta, armata israeliană a anunţat că un „număr nedeterminat de terorişti” s-a infiltrat pe teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza şi a cerut locuitorilor din zonele ce se învecinează cu Gaza să rămână în locuinţele lor.

Liderul braţului armat al mişcării Hamas a anunţat sâmbătă declanşarea unei operaţiuni - 'Potopul Al-Aqsa' - împotriva Israelului, lansând sute de rachete dinspre Fâşia Gaza asupra teritoriului israelian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel