Ucraina l-ar fi eliminat pe Vyacheslav „Weekend” Subbotin, misteriosul șef de informații al brigăzii „băieților din galeriile cluburilor de fotbal“ din Rusia / foto

Freepik
Freepik

Șeful de informații al brigăzii de voluntari „Española”, Vyacheslav Subbotin, ar fi fost ucis în războiul din Ucraina.

În prima linie din Ucraina, șeful de informații al brigăzii de voluntari „Española”, Vyacheslav Subbotin, care avea porecla „Weekend”, ar fi fost lichidat cu succes, notează obozevatel.

Acest lucru a fost raportat de publicul de propagandă de pe Telegram.

„S-a dovedit că aceasta a fost ultima lui misiune”, au spus canalele ruse.

Española este o brigadă militară rusă creată din băieți din galeriile cluburilor de fotbal, inclusiv CSKA, Spartak, Torpedo, Zenit, Lokomotiv, Orel și alte echipe. Acești suporteri au decis să intre singuri în război împotriva Ucrainei.

Comandantul unității este un reprezentant al grupării Războinici Roșu-Albaștri, Stanislav Orlov, cu indicativul „Spaniol”. El a explicat că a format grupul din fani pentru că „luptă mai bine decât cei mobilizați pentru că sunt mai motivați. În plus, sunt căliți în ciocnirile de pe stadioane și sunt mai disciplinați”.

În prezent, batalionul este condus de PMC Redoubt. Pradoxul este că unii dintre luptătorii care au venit să „dena*ifieze” Ucraina au convingeri n*o-na%iste.

În ianuarie 2024, Serviciul de Informații pentru Apărare al Ucrainei a raportat că „PMC Espanola” este o armată privată a dictatorului rus Vladimir Putin. Anterior, a făcut parte din așa-numitul batalion Vostok. Recrutarea activă în PMC este finanțată de partidul Rusia Unită a lui Putin.

După cum a raportat OBOZ.UA:

- Clubul de hochei CSKA din Moscova ajută batalionul terorist Española. În iulie 2023, a donat un microbuz unei unități militare formate din fani ai diferitelor cluburi rusești care au invadat ilegal teritoriul Ucrainei.

- În noiembrie 2023, batalionul Española a început să recruteze femei. Au fost recrutate pentru unități de asalt, precum și pentru unități de război electronic, informații de semnale electronice și UAV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel