Ucraina. Macron: Acest război 'va dura' şi 'trebuie să ne pregătim pentru aceasta'

Fotografie creată de Matti, de la Pexels
Fotografie creată de Matti, de la Pexels

Ucraina. Acest război 'va dura' şi 'trebuie să ne pregătim pentru aceasta', avertizează preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Războiul din Ucraina 'va dura' şi 'trebuie să ne pregătim pentru aceasta', a avertizat sâmbătă preşedintele francez Emmanuel Macron, anunţând că guvernul francez va pregăti 'un plan de rezilienţă' pentru a face faţă consecinţelor economice ale acestei crize, informează AFP, conform Agerpres.

'Războiul a revenit în Europa (...). Dacă trebuie să vă împărtăşesc o convingere în această dimineaţă, aceea este că acest război va dura' şi 'nu va fi fără consecinţe pentru lumea agricolă', a declarat Macron în faţa unor responsabili în domeniul agricol la Salonul Internaţional de Agricultură de la Paris. 'În mod cert, vor exista consecinţe în exporturile noastre pentru marile filiere', cum sunt cele de vinuri, de cereale şi de furaje. Elaborăm un plan de rezilienţă, întâi pentru a securiza filierele noastre, apoi pentru a stăvili costurile', a declarat Macron.

CITEȘTE ȘI: RĂZBOIUL RUSIEI în UCRAINA // LIVE Ziua 3. Kievul rezistă, Armata rusă intensifică atacul

Preşedintele francez a susţinut un discurs de circa 20 de minute în faţa unor directori de organizaţii profesionale. Vizita sa la Salonul Internaţional de Agricultură de la Paris, care se derulează până pe 6 martie, a fost scurtată în contextul crizei internaţionale.

Profesioniştii în domeniul alimentaţiei sunt îngrijoraţi că măsurile de retorsiune ruse, ca reacţie la sancţiunile occidentale, vor perturba schimburile comerciale. Mai multe mari grupuri agroalimentare sunt implantate în Ucraina, în special în sectorul laptelui şi al cerealelor.

Franţa este al 9-lea furnizor de produse agroalimentare în Rusia, contra unei sume de 780 de milioane de euro pe an. Forţele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

VEZI ȘI: Armata rusă, la 40 de kilometri de România. Pericolul vine din altă parte: O decizie istorică în favoarea României ar putea fi contestată

Federația Rusă a ocupat Insula Șerpilor după ce militarii ucraineni aflați pe insulă au refuzat să se predea și au fost uciși de trupele ruse. Insula a fost bombardată de pe mare, operațiunea fiind condusă de crucișătorul rus Moscova, nava amiral a Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel