Ucraina, mici progrese în luptele „extrem de acerbe” ale contraofensivei

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Ucraina se confruntă cu o rezistență „extrem de acerbă” din partea Federației Ruse.

Ucraina a raportat miercuri progrese în contraofensiva sa împotriva forțelor ruse, în ceea ce a considerat că este „extrem de acerbă”, potrivit raportelor Reuters, citate te The Guardian.

Într-o postare pe Telegram, ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a spus că acțiunile ucrainene au avut un succes „parțial”.

În ultima zi, trupele ucrainene au înaintat 200-500 de metri în diverse zone din apropierea micului oraș de est Bahmut și 300-350 de metri în direcția orașului Zaporojie, din sud-est, a spus ea.

Ea a raportat că luptele continuă în apropierea satului Makarivka în direcția orașului-port sudic Berdiansk și a spus că bătăliile au loc în zonele Novodanylivka și Novopokrovsk în direcția Mariupol.

„Trupele noastre se mișcă în fața luptei extrem de acerbe și a superiorității aeriene și artileriei inamicului“, a spus Hanna Maliar.

Belarusul începe să primească arme nucleare rusești

Alexandru Lukașenko, președintele din Belarus, a declarat că țara sa a început să primească arme nucleare tactice rusești, unele dintre ele fiind de trei ori mai puternice decât bombele atomice pe care SUA le-au aruncat asupra Hiroshima și Nagasaki în 1945.

„Avem rachete și bombe pe care le-am primit de la Rusia”, a spus Lukașenko într-un interviu acordat postului de televiziune rusesc Rossiya-1, care a fost postat pe canalul Telegram al agenției de știri de stat Belta.

„Bombele sunt de trei ori mai puternice decât cele aruncate asupra Hiroshima și Nagasaki”, a spus el, vorbind pe un drum dintr-o poiană cu vehicule militare parcate în apropiere și un depozit militar vizibil în fundal.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că Rusia, care va păstra controlul asupra armelor nucleare tactice, va începe să le desfășoare în Belarus după ce vor fi pregătite instalații speciale de depozitare pentru a le găzdui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel