Rusia apelează la metodele tradiționale și mobilizează inclusiv ucraineni din regiunile ocupate

Foto: Ministerul rus al apărării
Foto: Ministerul rus al apărării

Rusia mută trupe din regiunea Herson pe frontul Harkov, a anunțat Centrul Ucrainean de Rezistență Națională (NCR). În același timp, rușii au crescut numărul Regimentului de Voluntari al lui Vasili Margelov, care este compus din persoane care au și cetățenie ucraineană.

 

În nord-estul Ucrainei, în apropiere de Harkiv (ucr.) / Harkov (rus.), Rusia a realizat o străpungere semnificativă la mijlocul lunii mai, dar de atunci situația din zonă s-a stabilizat, iar înaintarea rușilor este mult mai lentă.

În acest timp, luptele continuă cu ferocitate pe frontul ucrainean, iar  forțele ruse încearcă să își refacă pierderile. De aceea, Armata rusă își mută o parte din forțele din regiunea Herson. Se pare că forțele ruse aveau acolo aproximativ 35.000 de militari. Comandamentul militar rus intenționează să angajeze în Harkiv elemente aeropurtate, dar și alte unități, inclusiv operatori de drone.

 

Rezervele armatei ruse sunt insuficiente pentru ofensive simultane în mai multe direcții

 

Rezervele de 60.000 de militari ale Rusiei nu vor fi probabil suficiente pentru a susține un efort ofensiv simultan la scară largă în mai multe direcții, se arată într-un nou raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Potrivit ISW, aceste rezerve nu au fost instruite și echipate corespunzător și e puțin probabil să fie pregătite să acționeze ca forțe de străpungere din primul sau al doilea eșalon, ca parte din atacuri combinate la scară largă.

ISW susține că aceste rezerve ar fi probabil insuficiente pentru a susține un efort ofensiv simultan la scară largă pe mai multe fronturi.

Comandamentul militar rus va trebui probabil să aleagă o direcție principală în timpul ofensivei de vară așteptate, dacă dorește să folosească aceste rezerve pentru a sprijini o operațiune ofensivă la scară largă, scrie ISW.

 

Rusia mobilizează ucraineni din regiunile ocupate

 

În același timp, pentru a-și completa pierderile, rușii au extins numărul Regimentului de VoluntariVasili Margelov”, care, potrivit UPravda, este format din cetățeni ucraineni. 

Potrivit comunicatului Centrului Ucrainean de Rezistență Națională, mulți ucraineni din teritoriile ocupate sunt recrutați forțat în armata rusă, folosindu-se metode staliniste. Mai exact, în timpul actualizărilor obligatorii ale datelor lor personale la „oficiile militare de înrolare”, localnicii din regiunile ocupate sunt îndemnați să semneze contracte militare, fiind amenințați cu mobilizarea forțată.

Nu putem să nu remarcăm asemănările dintre situația privind Regimentul de Voluntari ”Vasili Margelov” și metodele staliniste prin care sovieticii au înființat, în 1943, Divizia „Tudor Vladimirescu” - unităṭi de voluntari formate din prizonieri români aflați în Uniunea Sovietică. Aceṣtia au avut de ales între a rămâne prizonieri în lagărele sovietice ori a lupta pe front de partea Aliaṭilor.

În plus, rușii au transferat în direcția Harkiv elemente cecene ale Akhmat Spetsnaz. Potrivit ucrainenilor, forțele Akhmat servesc ca unități de blocare (unități disciplinare specializate care trag asupra camarazilor dacă se angajează într-o retragere neautorizată).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel