Ucraina, pas privind eliminarea așa-zisei „limbi moldovenești“. Premieră la Cernăuți pentru elevii români din sudul Basarabiei

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Autoritățile ucrainene au făcut un pas privind procesul de renunțare la sintagma de „limba moldovenească“.

Ucraina a făcut un alt pas privind renunțarea la sintagma de „limba moldovenească“, după ce a permis elevilor români din sudul Basarabiei să participe la Olimpiada școlară națională de limbă și literatură română care va avea loc la Cernăuți în anul 2024. 

Acest lucru a fost relatat de Anatol Popescu, preşedinte, membru fondator al Asociaţiei Naţional-Culturale "BASARABIA" a Românilor din regiunea Odesa (Ucraina), într-o postare pe Facebook.

„Lupta pentru limba română în Ucraina

CITEȘTE ȘI       -      Ziua Limbii Române în Ucraina. Kievul nu are obiecții, însă spune că sunt necesare „discuții și aprobări minuțioase"

Episodul „Olimpiada școlară națională de limbă și literatură română“: FĂRĂ „limbă și literatură moldovenească“!

După 40 de zile de ezitare, Ministerul Educației și Științei din Ucraina a publicat pe pagina sa, într-un final, Ordinul nr. 1406 din 16.11.2023, prin care este eliminată anexa „Numărul participanților din echipele de elevi la etapa a IV-a a Olimpiadei școlare panucrainene de limbă și literatură moldovenească în anul școlar 2023/2024“, aprobată prin Ordinul MEȘ din Ucraina nr. 1330 din 31.10.2023.

Astfel, în câteva luni orașul Cernăuți va găzdui - ÎN PREMIERĂ - și elevi din Sudul Basarabiei, regiunea Odesa, la etapa finală a Olimpiadei școlare de limbă și literatură română din Ucraina!!!

Le urăm mult succes tuturor românașilor noștri participanți la Olimpiada școlară de limbă și literatură română, de la Tisa pân' la Nistru!!!“, a scris Anatol Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel