Ucraina: Planul de pace Merkel-Hollande, desființat de americani și comparat cu negocierile Chamberlaine-Hitler

În timp ce secretarul de Stat John Kerry neagă o sciziune între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii cu privire la criza ucraineană, alți oficiali americani compară inițiativa de pace Merkel-Hollande cu atitudinea împăciuitoarea a premierului britanic Neville Chamberlaine față de Hitler din anii '30.

Cotidianul german Bild a publicat detaliile unei întâlniri la care au participat, între alții, comandantul forțelor NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, și asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, și unde Angela Merkel a fost descrisă drept "defetistă" din cauza refuzului ei de a înarma Ucraina.

Inițiativa de pace a cancelarului Merkel și a președintelui Hollande ar fi fost respinsă drept "un rahat" în cadrul întâlnirii delegaților americani la Conferința de Pace de la Munchen, organizată în spatele ușilor închise.

Senatorul american John McCain ar fi comparat eforturile franco-germane cu înțelegerea din 1938, de la Munchen, între premierul britanic Neville Chamberlain și Adolf Hitler, care a permis Germaniei Naziste să anexeze regiunea sudetă. 

Republicanul McCain atacă adesea regimul de la Kremlin în cei mai duri termeni și nu s-a ferit să-l compare pe Putin cu Hitler.  Totodată, McCain este un avocat înflăcarat al înarmării trupelor Kievului.

"Istoria ne arată că dictatorii vor lua mereu mai mult dacă li se permite", ar fi spus McCain. "Nu vor renunța la comportamentul lor brutal dacă zbori la Moscova pentru a-i întâlnii - așa cum liderii au zburat odată în orașul ăsta", ar fi adăugat el.

Germania zice "nein" livrărilor de arme

Angela Merkel se află luni la Washington pentru discuții cu președintele Barack Obama.

Merkel, Hollande, Putin și Poroșenko se vor întâlni față în față, miercuri, la Minsk, pentru a lucra la planul de pace creionat de cei doi lideri europeni. La negocieri vor participa și reprezentanți ai separatiștilor pro-ruși.

De rezultatul negocierilor din capitala Belarusului atârnă în bună măsură și decizia americanilor de a livra armanent defensiv și echipament Ucrainei, măsură pe care Angela Merkel nu o sprijină.

"Nu vom putea să livrăm îndeajuns de multe arme Ucrainei pentru a învinge Rusia. Nu ăsta e scopul nostru", ar fi spus generalul Breedlove la Munchen, care a adăugat că e nevoie de timp pentru ca sancțiunile împotriva Moscovei să producă efecte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel