Ucraina recunoaște că nu va îndeplini până în octombrie criteriile pentru a deschide negocierile de aderare la UE

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Viceprim-ministrul Ucrainei spune că țara nu poate îndeplini șapte criterii pentru a putea începe discuțiile de aderare la Uniunea Europeană.

Ucraina nu va putea îndeplini cele șapte criterii pentru a începe discuțiile de aderare la UE până în octombrie, a recunoscut viceprim-ministrul pentru integrare europeană și euro-atlantică Olga Stefanishyna, dar speră că discuțiile vor fi în continuare posibile. Unele dintre aceste criterii necesită reforme fundamentale în Ucraina, care vor dura ani întregi pentru a fi puse în aplicare, a mai adăugat ea, conform Le Monde.

„În octombrie, nu vom auzi că Ucraina a îndeplinit cele șapte criterii 100%, deoarece aceasta este o muncă de câțiva ani”, a spus ea. Kievul, pe de altă parte, va adopta „toate schimbările legislative și instituționale convenite”, a adăugat ea.

„Sarcina noastră este să ne asigurăm că aceste noi provocări nu devin condiții pentru deschiderea negocierilor”, a mai spus Stefanishyna.

Vicepremierul a considerat că luna decembrie ar fi „ultima ocazie de a lua decizia politică de a începe negocierile” privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Ucraina a îndeplinit până acum două dintre cele șapte condiții pentru a începe discuțiile de aderare la UE, Bruxelles-ul observând progresele pe care le-a făcut țara în ciuda invaziei Federației Ruse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel