Ucraina respinge trupele ruse din orașul Chasiv Yar

foto: Freepik
foto: Freepik

Trupele ucrainene au respins forțele ruse dintr-un cartier din orașul Chasiv Yar situat pe linia frontului, a declarat un oficial militar ucrainean.

Nazar Voloshin, un purtător de cuvânt al grupului operațional-strategic din Khortytsia, a declarat agenției de știri Interfax-Ucraina că forțele ruse au fost împinse afară din cartierul Kanal din estul orașului.

Voloshin a afirmat că forțele Moscovei nu încetinesc în încercarea lor de a pătrunde în Chasiv Yar și a precizat că două operațiuni de asalt sunt în desfășurare.

"Apărătorii ucraineni dețin în mod fiabil apărarea în această zonă"

"Apărătorii ucraineni dețin în mod fiabil apărarea în această zonă și oferă o respingere decentă agresorului rus", a declarat el agenției.

Chasiv Yar, un oraș de importanță strategică din estul regiunii Donețk, a fost mult timp o țintă a Rusiei.

Acesta a fost bombardat de atacuri aeriene, de artilerie și de drone rusești timp de luni de zile, deoarece Moscova consideră orașul drept o poartă de acces pentru lansarea de ofensive directe împotriva mai multor "orașe-fortăreață" ucrainene.

Chasiv Yar avea o populație de peste 12 000 de locuitori înainte de război, dar acum au mai rămas doar câteva sute de locuitori, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel