Ucraina: Rușii s-au retras dintr-o parte a orașului Bahmut / video

Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik

O unitate militară ucraineană a declarat că a dislocat o brigadă de infanterie rusă de pe teritoriul frontului de lângă Bahmut. Informația se coroborează cu o relatare a șefului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, că forțele ruse au fugit.

Colonel-generalul Oleksandr Syrskyi, care conduce forțele terestre ale Ucrainei, a declarat că unitățile ruse din unele părți din Bahmut s-au retras cu până la 2 km ca urmare a contraatacurilor, scrie The Guardian.

Unitățile Wagner au făcut presiuni în Bahmut de mai multe luni, dar forțele ucrainene spun că ofensiva stagnează.

Moscova nu a comentat rapoartele conform cărora cea de-a 72-a Brigădă Independentă de Puști Motorizate ar fi abandonat poziții la periferia de sud-vest a orașului Bahmut.

O brigadă rusă este de obicei formată din câteva mii de soldați. Bahmut este ținta principală a uriașei ofensive de iarnă a Moscovei și scena celei mai sângeroase lupte terestre din Europa de la cel de-al doilea război mondial.

Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Hanna Malyar, a declarat pe Telegram că unitățile pro-Kiev nu au pierdut miercuri nici măcar o poziție în Bahmut.

Informațiile confirme spusele lui Prigojin

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, care a acuzat în repetate rânduri forțele armate Moscovei că nu au sprijinit soldații, a declarat marți că brigada rusă și-a abandonat pozițiile.

„Armata noastră fuge. Brigada 72 a părăsit 3 km pătrați în această dimineață, unde pierdusem în jur de 500 de oameni”, a spus Prigojin.

A treia brigadă de asalt separată a Ucrainei a declarat:

„Este oficial. Raportul lui Prigojin despre retragerea celei de-a 72-a Brigăzi Independente de Puști Motorizate din Bahmut și despre „500 de cadavre” de ruși lăsate în urmă este adevărat.”

Comandamentul militar de est al Ucrainei a declarat că brigada rusă a fost grav afectată, deși a spus că Rusia încă încearcă să captureze restul orașului.

„Din păcate, încă nu au distrus întreaga brigadă [rusă]”, a declarat Serhiy Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al comandamentului.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel