Ucraina se așteaptă la un ajutor economic de 11,8 miliarde de dolari din partea SUA în 2024, potrivit premierului

foto pexels
foto pexels

Ucraina se așteaptă să primească 11,8 miliarde de dolari în sprijin economic în acest an din partea Statelor Unite ale Americii, a declarat duminică premierul său.

Kievul se confruntă cu un deficit bugetar de 37 de miliarde de dolari în 2024, în timp ce se luptă cu de o criză de doi ani invazie rusească și se bazează pe partenerii occidentali pentru un ajutor critic.

Denys Shmyhal a declarat în timpul unei conferințe televizate la Kiev că speră că legislatorii americani vor aproba
mult-așteptată asistență economică și militară.

Ucraina se așteaptă, de asemenea, să primească 18 miliarde de euro de la Facilitatea UE pentru Ucraina aprobată la începutul acestui an, potrivit Reuters.

G7 promite să crească costul războiului pentru Rusia în Ucraina

G7, grupul format din cele șapte țări cele mai dezvoltate, a făcut sâmbătă promisiunea de a crește costurile războiului pentru Moscova, la finalul unui summit desfășurat prin videoconferință și condus de la Kiev. Acesta a fost menit să reafirme sprijinul total al Occidentului pentru Ucraina, în contextul împlinirii a doi ani de la lansarea campaniei militare ruse.

"Vom continua să facem să crească costul războiului rus, să reducem sursele de venituri (ale Rusiei) şi să împiedicăm eforturile de construire a maşinii sale de război, cum arată pachetele de sancţiuni pe care le-am adoptat recent", afirmă liderii G7 într-un comunicat comun, potrivit AFP.

Această reuniune a fost prima sub preşedinţie italiană a şefilor de stat şi de guvern a ţărilor G7, grup format din SUA, Canada, Germania, Regatul Unit, Franţa, Italia şi Japonia. Cu această ocazie, şefa guvernului italian a venit la Kiev, unde a prezidat reuniunea, avându-i alături de ea cu prezenţă fizică pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyan, şi pe premierul canadian Justin Trudeau, ceilalţi lideri participând prin videoconferinţă, la reuniune fiind prezent şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel