Ucraina se așteaptă la un semnal „clar” din partea NATO pentru a deveni membru al alianței

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ucraina e optimistă că va primi un semnal „clar” din partea NATO la summitul de la Vilnius.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, spune că se așteaptă ca Kievul să primească un semnal clar și o „formulă” pentru a deveni membru NATO atunci când alianța se va reuni luna viitoare, la Vilnius, conform Al Jazeera.

„Ma aștept ca ei să ne dea un semnal clar și o formulă clară, de înțeles pentru noi, să devenim membru NATO”, a spus Reznikov, citat de centrul de presă militar al Ucrainei.

Summitul NATO este programat să aibă loc în perioada 11-12 iulie în Lituania.

Zelenski a făcut în repetate rânduri eforturi ca Ucraina să se alăture alianței, dar a spus că înțelege că va fi dificil cât timp războiul continuă.

Aliații NATO ai Ucrainei rămân împărțiți cu privire la cât de repede ar trebui să se alăture Kievul, deoarece unele guverne occidentale se tem de orice mișcare care ar putea duce alianța mai aproape de un conflict deschis cu Federația Rusă.

VEZI ȘI     -    Momentul în care o rachetă Storm Shadow a lovit un pod din Crimeea / video

Zelenski a cerut un audit al șefilor birourilor militare de recrutare

Zelenski a ordonat crearea unei comisii care să efectueze un audit al șefilor birourilor militare de recrutare din regiunile din Ucraina.

După ce s-a întâlnit cu comandanții săi militari de top, Zelenski a spus că respectiva comisia va fi condusă de generalul Oleksandr Pavliuk, care este prim-adjunct al ministrului apărării.

Decizia vine după rapoartele presei ucrainene despre acuzații de corupție împotriva șefului unui birou de proiect.

Zelenski a spus că a ordonat demiterea de urgență a șefului unui birou de proiect a cărui familie a fost raportată de presa Ukrainska Pravda că deține proprietăți și mașini în Spania în valoare de milioane de dolari.

„Am dat ordin urgent să se creeze o comisie... și împreună cu unitățile de drept și cu Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției să verifice toți șefii birourilor militare de recrutare din toate regiunile Ucrainei, astfel încât să nu dezonoreze statul nostru și memoria eroilor care mor pe câmpul de luptă”, a spus Zelenski.

CITEȘTE ȘI      -      Șeful Wagner îl contrazice pe Putin și spune că invadarea Ucrainei se bazează pe minciuni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel