Ucraina susține că trupele Wagner mărșăluiesc spre Rusia / „Belarus încearcă să oprească acele convoaie“

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Trupele Wagner par să mărșăluiască spre Federația Rusă, după ce Evgheni Prigojin a fost ucis.

Citând surse anonime din Belarus, Centrul Național de Rezistență al Ucrainei spune că unele convoaie Wagner par să se îndrepte spre Rusia, conform BBC.

„Convoaiele se îndreaptă probabil în direcția graniței cu Rusia, dar forțele speciale din Belarus încearcă să împiedice vehiculele lor să plece”, se spune într-o actualizare de miercuri, la câteva ore după accidentul aviatic despre care se presupune că a ucis Evgheni. Prigojin.

BBC nu poate verifica independent acest lucru.

Centrul Național de Rezistență a fost format pentru a rezista invaziei Ucrainei prin mijloace non-violente.

În urma revoltei eșuate a lui Prigojin împotriva Kremlinului în iunie, Grupul Wagner a înființat tabere de bază în Belarus și a oficializat o colaborare cu Ministerul Apărării din Belarus.

Avionul în care se afla Evgheni Prigojin, ce zbura de la Moscova la Sankt Petersburg, a fost doborât, ieri, 23 august 2023.

VEZI ȘI        -        VIDEO Putin sărbătoarea în timp ce Prigojin murea: Unde s-a aflat în timpul prăbușirii avionului. Șeful Wagner a lăsat un plan de operațiuni în cazul morții sale

Acum două luni, Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor Wagner la acea vreme, a provocat o rebeliune împotriva conducerii militare a Federației Ruse, după ce soldații săi nu au primit suficientă muniție pentru frontul din Ucraina.

Rebeliunea lui Prigojin a fost oprită în ultima clipă, prin intervenția președintelui belarus Aleksandr Lukașenko, cel care s-a oferit să-l primească pe Prigojin în țara sa.

În urmă cu două zile, imagini care îl arătau pe Evgheni Prigojin posibil în Africa au fost distribuite în mediul online. Acesta promitea în înregistrare că va face continentul african „liber“.

CITEȘTE ȘI        -        Ce va face Putin cu Serghei Surovikin, 'Generalul Armaghedon' al Rusiei, după ce l-a arestat la domiciliu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel