Ucrainenii, antrenați de forțele speciale. Valentyna Konstantynovska, 79 de ani, la ARME: ”Nu vreau să-mi pierd țara!”

Valentyna Konstantynovska, ucrainianca de 79 ani care vrea să își apere țara (captură video)
Valentyna Konstantynovska, ucrainianca de 79 ani care vrea să își apere țara (captură video)

În fața pericolului unei posibile invazii a armatei ruse, civilii din Mariupol se antrenează să asambleze și dezasambleze arme, dar și să tragă la țintă. 

Forțele speciale ucrainene au organizat, duminică, un antrenament militar pentru locuitorii din Mariupol, pentru învățarea de tehnici de autoapărare în cazul unui atac din partea Rusiei, relatează AP, citat de Mediafax.

Astfel, Batalionul, parte a Gărzii Naţionale ucrainene, i-a instruit pe rezidenţi cum să asambleze şi să dezasambleze o armă, să încarce muniţia, dar și să tragă la ţinte. O femeie în vârstă de 79 de ani, Valentyna Konstantynovska, spune că vrea să fie pregătită să îşi apere familia în cazul unei invazii ruseşti. ”Nu vreau să-mi pierd ţara, oraşul meu”, a adăugat ea.

În ciuda faptului că neagă intenția de invadare a Ucrainei, Federația Rusă a masat peste 100.000 de militari în apropierea graniţei ucrainene, totodată, trimițând trupe în Belarus, astfel că Ucraina este înconjurată pe trei părţi.

SUA și-a retras personalul neesențial din Ucraina. Canada a decis ”relocarea temporară” în Europa a unei părți a personalului său militar

Oficialii americani spun că acumularea a ajuns la un punct în care Rusia ar putea invada în orice moment. Iar ca un semn că aceștia se pregătesc pentru ”cel mai rău scenariu”, Statele Unite și-au anunţat intenţia de a evacua cea mai mare parte a personalului de la ambasada din Kiev.  Marea Britanie s-a alăturat altor naţiuni europene, îndemnându-şi cetăţenii să părăsească Ucraina.

Unul dintre membrii unităţii, Kyrylo Berkal, a declarat că evacuarea diplomaţilor a fost o decizie corectă, deoarece situaţia va fi ”periculoasă pentru ei”. Cu toate acestea, el a adăugat că oamenii nu ar trebui să intre în panică, deoarece aliaţii vor continua să ajute ţara. ”Mesajul meu este că trebuie să facem mai multe acţiuni pentru a opri împreună invazia rusă”, a spus Berkal.

Canada a decis "relocarea temporară" în Europa a unei părţi a personalului său militar staţionat în Ucraina, iar această decizie vine pe fondul situaţiei din regiune, a anunţat duminică Ministerul canadian al Apărării, notează AFP care a subliniat, într-un comunicat, că această repoziţionare temporară a "elementelor" contingentului său "nu înseamnă încheierea misiunii" militarilor canadieni, ci permite Canadei "să-şi recentreze eforturile, asigurând în acelaşi timp siguranţa membrilor forţelor armate canadiene", scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel