Ucrainenii au depus peste 25.000 de cereri de despăgubire pentru proprietățile distruse de război. ”Rusia va plăti contribuții Ucrainei timp de decenii”

Foto Ilustrativ/Pexels Mathias P.R. Reding
Foto Ilustrativ/Pexels Mathias P.R. Reding

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, notează că aproape 25,5 mii de cereri au fost deja depuse pentru despăgubiri pentru proprietățile ucrainenilor distruse de ocupanții ruși. Este vorba de aproximativ 63.471 de persoane care au rămas fară un acoperiș.

Acest lucru este precizat în mesajul video postat pe canalul Telegram al președintelui Volodimir Zelensky.

"Atât eu, cât și oficialii am spus deja că serviciul de stat Diya a început să accepte cereri de despăgubire pentru bunurile distruse ale cetățenilor noștri. Statul va returna poporului nostru tot ceea ce ocupanții au distrus: case, apartamente și altele asemenea", a spus el.

"Numărul de locuitori din aceste case și din aceste apartamente care au fost distruse, conform calculelor noastre, este de 63.471 de persoane", a declarat Zelensky, potrivit publicației ucrainene UNIAN.

Zelensky a mai anunțat că guvernul a alocat 426 milioane UAH pentru a plăti salariile minerilor. De asemenea, a fost extins programul de asistență la acele instituții care sprijină migranții din zonele de război.

„Așa cum am promis, statul va compensa pierderea unei case sau a unui apartament ca urmare a ostilităților. Fiecare dintre cetățenii noștri, fiecare cetățean, poate aplica deja în Diya. Aplicația este deja disponibilă în aplicația mobilă. Trebuie să actualizați aplicația pentru a vedea acest nou serviciu și într-o săptămână va fi disponibil și offline - în centrele de prestare a serviciilor administrative”, a spus șeful statului.

”Rusia va plăti contribuții și reparații Ucrainei timp de decenii”, a anunțat consilierul lui Zelensky

Acest lucru a fost declarat de consilierul președintelui Ucrainei, Oleh Ustenko, potrivit UNIAN.

"Este clar că fondurile confiscate disponibile în Rusia ar putea să nu fie suficiente pentru reconstrucția noastră completă. În plus, vor fi procese suplimentare împotriva Federației Ruse. Aici intră în vigoare contribuțiile și reparațiile, care, potrivit Curții Internaționale de Justiție De ce lung perioadă de timp? Deoarece economia rusă este puțin probabil să iasă din această criză în câteva decenii. Se pune întrebarea cum se va întâmpla acest lucru.Vor plăti despăgubiri și contribuții de zeci de ani", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel