Ucrainenii au ucis peste 700 de militari ruși în timpul tentativei de lovitură de stat de la Moscova

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Armata ucraineană susține că a „lichidat” 720 de militari ruși în ultimele 24 de ore.

 

Un total de 224.630 de pierderi de luptă au fost suferite de ruși până astăzi, de la începutul războiului (24 februarie 2022), potrivit Ministerului Apărării din Ucraina. Ieri, ucrainenii susțineau că au provocat 223.910 de pierderi rușilor, scrie The Guardian.

De asemenea, ucrainenii au mai spus în ultima zi că au distrus șase tancuri, 19 sisteme de artilerie, două sisteme de război antiaeriene, 41 de rachete de croazieră, printre alte echipamente militare.

Atât Ucraina, cât și Rusia au susținut în mod constant că cealaltă parte a suferit pierderi devastator de mari, dar nu a fost posibilă verificarea în totalitate a cifrelor ambelor părți.

Diplomații occidentali au declarat pentru Reuters pe 5 iunie că decesele și victimele Rusiei sunt în total de aproximativ 200.000.

Rebeliunea Wagner și marșul spre Moscova s-au încheiat. Dar pericolul nu s-a terminat, avertizează experții

Într-o zi și jumătate remarcabilă, Rusia s-a confruntat cu amenințarea foarte reală a unei insurecții armate, președintele Vladimir Putin jurând că va pedepsi luptătorii Wagner care mărșăluiau spre Moscova și ocupau orașe pe parcurs – înainte ca un acord brusc mediat de Belarus să dezamorseze criza, la fel de rapid cum a apărut.

Dar multe lucruri rămân incerte, experții avertizând că revolta nu va dispărea atât de repede fără consecințe pe linie, scrie CNN.

Putin trebuie să treacă prin cea mai serioasă provocare la adresa autorității sale de când a venit la putere în 2000. Șeful lui Wagner, Yevgeny Prigozhin, este trimis în Belarus, aparent nevătămat, dar este posibil să fi pictat o țintă pe propriul spate zilele trecute.

Rămân multe neclarități, cum ar fi ce se va întâmpla cu rolul lui Prigojin în Wagner și războiul din Ucraina și dacă toți luptătorii săi vor fi contractați de armata Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat sâmbătă că „nu poate spune” ce poziție va avea Prigojin în Belarus. Prigojin însuși a oferit puține detalii despre acordul său de a opri avansul asupra Moscovei.

Grupul Wagner este „o companie independentă de luptă” cu condiții diferite de cele ale armatei ruse, a declarat sâmbătă, majorul în retragere al armatei americane Mike Lyons. De exemplu, luptătorii Wagner sunt mai bine hrăniți decât armata – ceea ce înseamnă că o asimilare completă ar fi dificilă.

„Acești oameni sunt loiali omului, Prigojin, nu țării, nu misiunii. Cred că avem mult mai multe întrebări la care nu se răspunde acum”, a declarat Lyons.

Vezi continuarea aici! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel