Ucrainenii se tem că rușii ar putea construi fortificații și în jurul Bahmut / Armata Kievului avansează „metru cu metru” pentru a recuceri orașul ruinat

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Un comandant ucrainean din zona Bahmut subliniază că trebuie să îi împiedice pe ruși să dezvolte apărare în jurul orașului din estul Ucrainei.

Un comandant ucrainean din zona Bahmut a spus că este esențial ca rușii să fie împiedicați să fortifice zona din jurul orașului, conform CNN.

Maksym Zhorin, comandantul adjunct al Brigăzii a 3-a de asalt, a declarat pe canalul său Telegram că „una dintre cele mai importante sarcini din sectorul Bahmut este de a menține ritmul de avans pentru a împiedica inamicul să ia măsuri pentru a-și crea propriul sistem de apărare”. Acesta s-a referit la eforturile pe care le-a făcut deja inamicul în sectorul Zaporizhzhia, unde forțele ucrainene se luptă să distrugă straturi de fortificații și câmpuri minate rusești.

„Desigur, există mine în sectorul nostru și le lovim aproape de fiecare dată în timpul operațiunilor de asalt. Există, de asemenea, fortificații pe care au timp să le construiască”, a spus Zhorin. „Cu toate acestea, încă nu le permitem să construiască un sistem puternic aici, deoarece fie îi doborâm constant din pozițiile lor, fie le provocăm daune, împiedicându-i să întreprindă acțiunile necesare.”

CITEȘTE ȘI       -      Contraofensiva Ucrainei. Detalii mai puțin cunoscute de pe frontul de sud / „Suntem înconjurați de mine și foarte expuși“ / „Rușii folosesc arme cu putere formidabilă“

„Va fi o problemă semnificativă dacă îi oferim inamicului timp și oportunitatea de a săpa și de a planta mine”, a adăugat el.

Forțele ucrainene au făcut progrese ușoare în sudul și nord-vestul Bahmut în ultimele săptămâni, dar încă nu amenință liniile rusești de aprovizionare în orașul ruinat.

Duminică, oficialii ucraineni au declarat că armata sa este încă în ofensivă în direcția Bahmut și continuă să avanseze „metru cu metru”, a declarat Illya Yevlash, șeful serviciului de presă al Grupării Militare de Est. În ultima zi, forțele ruse au bombardat pozițiile ucrainene de 590 de ori, folosind mai multe lansatoare de rachete și artilerie cu tunuri de diferite calibre, a spus el.

Un total de 14 lupte au avut loc sâmbătă, a spus Yevlash. „Inamicul recurge la contraatacuri, încercând în zadar să recâștige terenul pierdut”.

„Tacticile inamice rămân practic neschimbate”, se mai arată în mesaj. „Întâi vin unitățile de asalt, formate din condamnați care încearcă să asalteze pozițiile, uneori chiar fără acoperirea cu echipamente grele. Apoi urmează soldații armatei obișnuite, care sunt echipați mai bine de armata rusă”, mai precizează Illya Yevlash.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel