Ministrul Culturii din Ucraina acuză prezenţa unor stereotipuri despre ucrainieni în serialul Emily în Paris, care face furori pe Netflix.
"În acest seial avem o caricatură a imaginii unei femei din Ucraina, care este inacceptabilă. Ne şi insultă. Aşa suntem văzuţi în străinătate?", a scris Oleksandr Tkachenko pe Telegram.
Nemulţumirile vin după ce personajul, pe nume Petra, fură dintr-un magazin în episodul 4 al sezonului 2. Potrivit BBC, Tkachenko a trimis deja o plângere şi la Netflix în acest sens.
Un ucrainean din Paris a fost de acord cu criticile aduse de ministru. "Felul în care a fost tratată imaginea ucrainienilor în sezonul al doilea a fost un truc ieftin, scandalos, ruşinos", a scris Yevhenia Havrylko.
Sunt, însă, şi internauţi care au sărit în apărarea serialului, unul dintre ei fiind producătorul de film Natalka Yakymovych. "Deci, într-un serial, personajele negative pot fi de orice naţie, numai nu ucrainieni? Desigur, ne-ar fi plăcut tuturor să fie din Moscova, dar nu poţi primi mereu ceea ce vrei", a transmis aceasta.
Vezi această postare pe Instagram
Când a fost transmis primul sezon, serialul a primit mai multe critici negative, mai ales din Franţa. Francezii au fost nemulţumiţi de prezentarea stereotipică a Parisului şi a rezidenţilor, care au fost arătaţi ca fiind nişte nepoliticoşi care poartă berete şi care îşi înşeală des partenerii.
Şi la Globurile de Aur 2021 au fost controverse.
Organizația care organizează Globurile de Aur, Hollywood Foreign Press Association (HFPA), formată din jurnaliști străini, a fost în mijlocul unui scandal la începutul lui 2021, scrie Click pentru Femei. Los Angeles Times a relatat că nici unul dintre cei 87 de membri nu este de culoare și nu poate fi considerat jurnalist cu o etică impecabilă.
HFPA a mai fost acuzată că și-a influențat membrii prin remunerații și le-a permis să accepte cadouri de la diferite studiouri, ceea ce ar putea influența lista de nominalizări și voturile.
Câțiva membri au plecat la Paris, într-o călătorie finanțată de Netflix. „Emily in Paris”, serialul produs de Netflix, a primit de astfel nominalizări la două categorii. Alte controverse sunt legate de nominalizarea persoanelor de culoare. Un actor de culoare, Chadwick Boseman, a primit un premiu postum, cazul fiind o raritate în istoria premiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu