UDMR Harghita lansează campania de strângere a semnăturilor pentru candidatura lui Kelemen Hunor la prezidențiale

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Membrii UDMR din județul Harghita au lansat o campanie pentru a strânge peste 50.000 de semnături în județ, susținând candidatura lui Kelemen Hunor la alegerile prezidențiale și a candidaților Uniunii la alegerile parlamentare. Campania implică sute de voluntari care colectează semnături atât în orașe, cât și la domiciliile cetățenilor. Barti Tihamer, liderul organizației UDMR Harghita, a subliniat importanța candidaturii pentru reprezentarea comunității maghiare și discutarea problemelor naționale în contextul alegerilor. Termenul pentru finalizarea colectării semnăturilor este 27 septembrie.

Reprezentanții UDMR din județul Harghita au demarat o amplă campanie de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii lui Kelemen Hunor la alegerile prezidențiale din România, precum și pentru susținerea candidaților Uniunii la alegerile parlamentare. Obiectivul principal al acestei inițiative este de a colecta peste 50.000 de semnături la nivel județean.

Barti Tihamer, președintele Organizației Teritoriale UDMR Gheorgheni și liderul rotativ al organizației județene UDMR Harghita, a declarat pentru Agerpres că procesul de strângere a semnăturilor este în plină desfășurare în toate localitățile din județ, implicând sute de voluntari. „Ne dorim să adunăm peste 50.000 de semnături pentru ca Kelemen Hunor să-și poată depune candidatura la Președinția României. În paralel, colectăm și semnăturile necesare pentru alegerile parlamentare", a explicat Barti Tihamer.

Campania este coordonată la nivel județean și se desfășoară în mai multe forme. În orașele principale din Harghita au fost amplasate standuri unde susținătorii pot semna pentru Kelemen Hunor și candidații UDMR, dar voluntarii colectează semnături și direct pe stradă sau vizitând locuințele cetățenilor. De asemenea, susținătorii UDMR sunt încurajați să meargă la sediile organizației pentru a-și oferi sprijinul prin semnătură.

„Am început deja în toate localitățile din județ și ne-am propus să finalizăm strângerea de semnături până la 27 septembrie, astfel încât să fim pregătiți pentru depunerea candidaturii", a adăugat Barti Tihamer.

Perioada actuală este văzută ca una propice pentru a discuta cu cetățenii nu doar despre importanța candidaturii lui Kelemen Hunor, ci și despre situația politică și administrativă a localităților din județ, după alegerile locale din iunie. De asemenea, reprezentanții UDMR explică de ce este esențial ca Uniunea să aibă un candidat la alegerile prezidențiale.

„E mai ușor de înțeles de ce avem nevoie de reprezentanți în Parlament, decât de ce e necesar un candidat la Președinție, dat fiind că UDMR nu a ajuns niciodată în turul doi al alegerilor prezidențiale. Totuși, este important să aducem în discuție atât problemele comunității maghiare, cât și cele ale României în ansamblu, iar un candidat din partea UDMR-ului poate face acest lucru", a concluzionat Barti Tihamer.

Campania de strângere de semnături reprezintă un pas important în pregătirea UDMR pentru competițiile electorale ce urmează, iar implicarea masivă a comunității este esențială pentru succesul acestei inițiative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel