În urma solicitării transmise, duminică, președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlament de către preşedintele Traian Băsescu pentru consultări la Cotroceni, reprezentanții UDMR au răspuns afirmativ. Totodată, ei consideră că reprezentanții Opoziției ar trebui să renunțe la boicotarea Legislativului si să-și facă treaba pentru care au fost trimiși în Parlament.
"Noi întotdeauna răspundem acestor solicitări. Suntem pregătiţi pentru a discuta şi este interesul nostru să se deblocheze ceea ce e la Parlament. Evident, ar fi bine ca Opoziţia să vină la Parlament", a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, citează Agerpres.
Susținând aceeași politică, și liderul senatorilor UDMR, Fekete Szabo, consideră că situaţia privind activitatea din Parlament se poate normaliza prin renunţarea Opoziţiei la boicotul lucrărilor Legislativului.
Totodată, liderul senatorilor UDMR a exclus posibilitatea organizării de alegeri legislative anticipate, în condiţiile în care în această perioadă clasa politică trebuie să fie preocupată de problemele cauzate de ninsorile masive şi gerul din întreaga ţară.
"La Senat avem o problemă, că este paritate şi nu avem cvorum fără Opoziţie. Acum, aşteptăm ca Opoziţia să-şi vadă de treburile pentru care au fost trimişi în Parlament, pentru că nu cred că populaţia sau partidele i-au trimis în Parlament ca să stea acasă sau la hotel. (...) Cred că avem cu ce să ne ocupăm în ţară, e zăpadă, viscoleşte, ninge. Cine ştie dacă vor mai fi şi alte evenimente nedorite la primăvară"", a declarat senatorul UDMR.
În ceea ce privește Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară, vicepreședintele UDMR, Laszlo Borbely consideră că este important ca România să-și stabilească punctul de vedere legat de această problemă și insistă ca ara să fie inclusă în toate discuțiile viitoare, chiar dacă privesc direct doar zona euro.
Încrezător în capacitatea României de a ”face față” exigențelor economice impuse din afară, Laszlo Borbely consideră că discuțiile privind tratatul nu vor influența deciziile interne ale Guvernului privind o eventuală mărire a veniturilor pentru bugetari și pensionari în 2012.
"În primul rând, Tratatul va intra în vigoare - din discuţiile de până acum - după anul 2013 şi e o procedură dificilă. Noi, conform bugetului, nu avem nici acum niciun fel de problemă, dar trebuie să vedem cifrele din primul trimestru cum reuşim această majorare, dar este problema internă a României", a subliniat vicepreşedintele politic al UDMR.
Citește și:
Traian Băsescu a invitat partidele parlamentare, luni, la Cotroceni
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News