Autoritățile antitrust din UE au aprobat achiziția propusă de Microsoft a companiei de jocuri de noroc Activision Blizzard la doar câteva săptămâni după ce autoritățile de reglementare din Londra au blocat cea mai mare preluare a Microsoft de până acum.
Microsoft Corp a obținut luni aprobarea antitrust al Uniunii Europene pentru achiziția de 69 de miliarde de dolari a Activision, într-un impuls semnificativ care ar putea determina autoritățile de reglementare din China și Coreea să urmeze exemplul, în ciuda unui veto britanic asupra acordului.
Gigantul american de software încă se confruntă cu o luptă pentru a încheia un acord. Acesta are timp până pe 24 mai pentru a contesta o decizie a Autorității pentru Concurență și Piețe (CMA) din Marea Britanie de blocare.
O decizie finală poate dura luni de zile. Cazul Comisiei Federale pentru Comerț al Statelor Unite împotriva acordului este, de asemenea, pe rol la agenție, potrivit Al Jazeera.
Comisia Europeană a declarat că cea mai mare afacere din domeniul jocurilor a fost pro-competitivă datorită acordurilor de licențiere ale Microsoft.
Astfel de licențe sunt ”practice și eficiente”, a declarat șefa UE antitrust, Margrethe Vestager, reporterilor.
”De fapt, ele îmbunătățesc semnificativ condițiile pentru streaming de jocuri în cloud în comparație cu situația actuală, motiv pentru care le considerăm de fapt pro-competitive”, a adăugat ea.
Autoritatea de supraveghere a UE a declarat că Microsoft a oferit oferte de licențiere gratuite pe 10 ani consumatorilor europeni și servicii de streaming de jocuri în cloud pentru jocurile pentru PC și consolă Activision.
În ultimele luni, Microsoft a semnat astfel de acorduri cu Nvidia, Nintendo, Boosteroid din Ucraina și Ubitus din Japonia pentru a aduce Call of Duty de la Activision pe platformele lor de jocuri, în cazul în care înțelegerea se va duce.
”Comisia Europeană a cerut Microsoft să licențieze jocurile populare Activision Blizzard în mod automat către serviciile concurente de jocuri în cloud. Acest lucru se va aplica la nivel global și va da puterea milioanelor de consumatori din întreaga lume să joace aceste jocuri pe orice dispozitiv pe care îl vor alege”, a declarat președintele Microsoft Brad Smith.
Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie a declarat că își susține dreptul de veto. Microsoft va face recurs la Tribunalul de Apel în Concurență, iar o decizie va dura luni întregi.
Celălalt obstacol mare rămas este Comisia Federală pentru Comerț din SUA, care încearcă să blocheze acordul. Japonia a aprobat preluarea în martie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu