UE îi cere lui Musk să combată răspândirea dezinformării legată de atacul Hamas, pe platforma X. Ce răspuns a dat Elon Musk

FOTO: Freepik @dr.digitex
FOTO: Freepik @dr.digitex

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, i-a cerut lui Elon Musk să combată răspândirea dezinformării pe platforma X după atacul Hamas.

Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, i-a cerut lui Elon Musk, proprietarul platformei X (fosta rețea de socializare Twitter) să combată răspândirea dezinformării pe platforma sa după atacul surpriză al grupării Hamas asupra Israelului pentru a respecta noile reguli privind conținutul ale UE, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Breton a afirmat marți că are informații că platforma X este folosită pentru răspândirea de conținut ilegal și dezinformare în Uniunea Europeană.

”Mass-media publice și organizațiile societății civile raportează pe scară largă cazuri de imagini și fapte false și manipulate care circulă pe platforma dvs. în UE, cum ar fi imagini vechi reproduse din conflicte armate fără legătură cu acestea sau imagini militare care provin de fapt din jocuri video", se arată în scrisoarea lui Breton. ”Acestea par a fi informații vădit false sau înșelătoare”.

Breton a precizat că dorește ca Musk să se asigure că ”sistemele X sunt eficiente” și ”să raporteze echipei mele măsurile de criză luate”.

El a adăugat că se așteaptă ca X ”să fie în contact cu autoritățile de aplicare a legii relevante și cu Europol și să se asigure că răspundeți prompt la solicitările acestora”.

”Vă reamintesc că, în urma deschiderii unei potențiale anchete și a constatării neconformității, pot fi impuse sancțiuni”, a mai scris Breton.

Reacția lui Musk

Replica lui Elon Musk nu a întârziat să apară, desigur, tot pe platforma X.

”Politica noastră este ca totul să fie deschis și transparent, o abordare pe care știu că UE o sprijină. Vă rugăm să enumerați încălcările la care faceți aluzie pe X, astfel încât publicul să le poată vedea. Vă mulțumim foarte mult”, i-a transmis Elon Musk comisarului european.

Un internaut, utilizator al platformei X, îl acuză pe Breton de cenzurarea a rețelei de socializare în Uniunea Europeană.

”Necesitatea este întotdeauna motivul pentru orice încălcare a libertății umane. Este argumentul tiranilor... (Thierry Breton, un birocrat neales, încearcă să oprească X în Europa)”, a scris internautul.

Actualele reglementări privind conținutul cunoscute sub numele de Digital Services Act (DSA) prevăd ca X și alte platforme online să înlăture conţinutul ilegal și să ia măsuri pentru a combate riscurile la securitatea publică și discursul civic.

Nerespectarea DSA poate duce la amenzi care pot ajunge până la 6% din cifra de afaceri globală a companiei. 

Citește și: Elon Musk, postare ironică la adresa lui Zelenski. Reacțiile parlamentarilor ucraineni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel