UE propune începerea discuțiilor de aderare cu Ucraina. Țara, în conflict, a făcut progrese importante în reformare sa

Foto cu rol ilustrativ: Freepik / FellowNekocat
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / FellowNekocat

Executivul UE propune începerea discuțiilor de aderare cu Ucraina după îndeplinirea condițiilor.

Executivul Uniunii Europene a recomandat miercuri ca blocul comunitar să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina după ce aceasta va îndeplini condițiile restante, scrie Reuters.

”Comisia recomandă Consiliului (UE) să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina”, a precizat Comisia Europeană, cu sediul la Bruxelles.

Aceasta a adăugat că discuțiile ar trebui să fie lansate oficial după ce Kievul va îndeplini condițiile rămase legate de intensificarea luptei împotriva corupției, adoptarea unei legi privind lobby-ul în conformitate cu standardele UE și consolidarea garanțiilor pentru minoritățile naționale.

Recomandarea reprezintă o etapă importantă pe drumul Kievului către integrarea occidentală și un pariu geopolitic pentru Occident, în condițiile în care Ucraina luptă împotriva unei invazii rusești pe scară largă din februarie 2022.

”În pofida războiului în curs de desfășurare, Ucraina a dat dovadă de hotărâre în realizarea unor progrese substanțiale în crearea unei puternice dinamici de reformă”, a transmis Comisia Europeană pe platforma  X (fosta rețea de socializare Twitter).

De asemenea, mai anunță UE, a fost adoptat un pachet de extindere al Uniunii Europene.

”Un alt pas istoric pentru cetățenii din Ucraina, Republica Moldova, Georgia și Bosnia și Herțegovina în ceea ce privește aspirațiile lor.

Am adoptat pachetul nostru de extindere pentru 2023, recomandând deschiderea negocierilor cu Ucraina și Moldova, acordarea statutului de candidat Georgiei și deschiderea negocierilor de aderare cu Bosnia și Herțegovina, odată ce va fi atins gradul necesar de conformitate

Desăvârșirea Uniunii noastre este un orizont natural”, au mai transmis reprezentanții UE pe X.

Citește și: Zelenski răspunde după ce Occidentul i-ar fi cerut să pregătească planul de pace cu Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel