Ambasadorii UE au decis, joi, în cadrul unei întâlniri maraton, să adauge alte 15 persoane, nouă companii și nouă instituții din Rusia și Estul Ucrainei pe lista neagră care deja include 72 de nume și două firme.
Uniunea Europeană s-a confruntat cu presiuni venite din partea unor state membre, dar și a partenerilor americani, care au atras atenția Bruxellesului că tragedia aviatică din Ucraina este un nou semnal de alarmă, cerându-i să aibă o poziție mai fermă.
Numele vor fi făcute publice vineri după-amiază, după publicarea lor în Jurnalul Oficial al UE.
Rămâne de văzut dacă Europa se va atinge de giganții ruși cu care este în relații comerciale majore, precum Gazprom. Ultimul set de măsuri punitive adoptat de Statele Unite ale Americii a vizat Gazprombank, Novatek și Rosneft.
Pe lista extinsă a sancțiunilor ar putea fi incluși lideri separatiști despre care se crede că au fost implicați în doborârea avionului Malaysia Airlines.
Ambasadorii au căzut de acord asupra schimbării parametrilor legali ai listei negre, pentru ca oligarhii apropiați lui Putin să poată fi loviți în viitor.
În timpul întâlnirii a fost dezbătută și o propunere a Comisiei Europene privind sancțiuni ce ar urma să fie adoptate săptămâna viitoare dacă Rusia nu dezescaladează conflictul din Ucraina.
Oligarhii Rusiei sunt îngroziți: Putin să se oprească!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News