UE sprijină înființarea unei noi organizații de fotbal pentru cluburile mici și mijlocii: Uniunea Cluburilor Europene

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Uniunea Cluburilor Europene, recent lansată, ar putea fi pusă în conflict cu puternica Asociație a Cluburilor Europene.

UE și-a arătat luni sprijinul pentru o nouă organizație de fotbal în Europa care să reprezinte cluburi mici și mijlocii. Uniunea Cluburilor Europene (UEC), care s-a lansat luni la Bruxelles, a fost susținută de vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, potrivit Politico.

”Nu văd asta ca o problemă sau să contribuie la fragmentarea fotbalului european. Face parte din același ecosistem, aceeași galaxie. Este un lucru pozitiv”, a spus Schinas.

Evenimentul a fost găzduit de Alex Muzio, președintele clubului de la Bruxelles Union Saint-Gilloise.

UEC își propune să reprezinte sutele de cluburi profesioniste europene care nu se află sub umbrela puternicei Asociații Europene a Cluburilor (AEC), condusă în prezent de șeful din Qatar, de la Paris Saint-Germain, Nasser al-Khelaifi.

Unii participanți la evenimentul de luni au criticat UEC, invocând apariția unui potențial conflict între organizația în curs de dezvoltare și organismul de lungă durată AEC, care este recunoscut oficial de către organul de conducere al fotbalului european UEFA.  

Cine va putea adera la UEC

UEC vrea să ofere o ”voce” cluburilor de fotbal profesioniste europene nereprezentate. Noul organizație este o creație a Katarinei Pijetlovic, secretarul general al UEC, Dennis Gudasic, director executiv la NK Lokomotiva Zagreb și Gareth Farrelly, avocat irlandez și fost fotbalist din Premier League engleză.

În urma evenimentului de lansare, la care au participat 40 de cluburi din 25 de țări, va începe acum procesul de înscriere a membrilor oficiali care va fi deschis cluburilor profesioniste din prima și a doua divizie din toată Europa, au spus organizatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel