UE va impune tarife pentru importurile de ouă din Ucraina

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Comisia Europeană va introduce tarife pentru importurile de ouă din Ucraina în UE în următoarele două săptămâni, după ce plafonul anual convenit pentru aceste importuri a fost atins, a declarat un purtător de cuvânt, miercuri, potrivit Reuters.

Uniunea Europeană a stabilit limite pentru anumite importuri agricole din Ucraina după accesul liber de comerț, acordat pentru a sprijini economia țării după invazia Rusiei din 2022, ceea ce a provocat nemulțumiri printre fermierii din UE și a contribuit la o serie de proteste în mediul rural în acest an.

Comisia, organul executiv al UE, a anunțat marți că va impune tarife pentru importurile de ovăz din Ucraina după ce plafonul volumului pentru acest cereale a fost atins.

Datele UE arată că importurile de ouă au crescut anul trecut cu trei sferturi și au continuat să crească la începutul acestui an, Ucraina fiind principalul furnizor.

Industria europeană de ouă a reclamat că influxul de produse ucrainene mai ieftine a împiedicat o redresare a producției în urma izbucnirilor de gripă aviară din ultimii ani, care au afectat grav turmele de păsări.

Ministerul Agriculturii din Ucraina a refuzat să comenteze asupra tarifelor planificate pentru ouă. Uniunea producătorilor ucraineni de ouă nu a fost disponibilă pentru a comenta imediat.

Restricțiile UE privind importurile agricole din Ucraina acoperă și puii de carne, zahărul, grâul, porumbul și mierea.

Ucraina a anunțat la sfârșitul lunii mai că va interzice exporturile de zahăr către UE pentru restul anului, deoarece limita de volum a fost atinsă, deși datele UE arată că mai sunt disponibile aproape 44.000 de tone metrice dintr-un total de aproximativ 263.000 de tone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel