Icrele, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, din punct de vedere nutritiv, au numeroase beneficii.
„Și simțurile sunt impresionate, de la consistența cremoasă/onctuoasă a salatei de icre, la senzația crocantă a bobițelor de icre care plesnesc între dinți. Dpdv nutritiv, avem multe beneficii: icrele sunt bogate în proteine, minerale (fosfor, seleniu, zinc, magneziu), vitamina D și cantități mari de Omega 3, alături de alți acizi grași mono și poli-nesaturați (28%lipide). În câteva grame de produs avem o concentrație mare de elemente valoroase, pentru că și icrele sunt în final ouă de pește, deci Natura a pus în ele tot ce-i mai bun.
Singura condiție e să nu le "înnecăm" noi în ulei. Încercați să le consumați cât mai puțin prelucrate, așa "crude", cu un pic de pâine prăjită, unt și zeamă de lămâie - sunt prea prețioase să le "ascundeți" în mult ulei și/sau griș, după rețeta clasică neinspirat denumită "salată de icre".
Icrele sunt un fel de esență de nutrienți prin urmare, ca și în cazul parfumurilor, orice esență se pune în flacoane mici - în cazul nostru în porții mici", a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu