Uleiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. Lidia Fecioru: Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți

foto: Freepik
foto: Freepik

Lidia Fecioru spune că există un tip d eulei care ne poate ajuta să avem un somn profund şi odihnitor. 

Lidia Fecioru a explicat care sunt beneficiile uleiului de lavandă și cum ne poate ajuta acesta să avem un somn mai odihnitor.

„Știm că dacă îl adăugăm în cada cu apă, să facem baie, este relaxant și ne ajută la somn. Acest ulei are multe alte utilizări terapeutice valoroase: Ajută la detașare, când suntem tensionați, când avem o trăire puternică.

Uleiul de lavandă este eficient pentru pielea iritată și pentru urticariile pe sistem nervos. Totodată, este un antidepresiv de altfel foarte, foarte bun și ajută la somn mai adânc. Uleiul este descris ca fiind uleiul detașării, al eliberării de griji. Liniștește mintea foarte bine și ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți”, a spus Lidia Fecioru în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3 CNN.

Alte beneficii ale uleiului de lavandă

Uleiul de lavandă are și alte numeroase beneficii datorită proprietăților sale calmante, antiinflamatoare, antibacteriene și antioxidante. Iată câteva dintre principalele avantaje ale utilizării acestuia:

1. Reducerea stresului și anxietății: Uleiul de lavandă este cunoscut pentru efectele sale calmante asupra sistemului nervos. Inhalarea aromei de lavandă poate ajuta la reducerea nivelului de stres, anxietate și poate induce o stare de relaxare.

2. Proprietăți antiinflamatoare și analgezice: Uleiul de lavandă poate fi aplicat local pentru a reduce durerea și inflamația. Este folosit adesea pentru a calma durerile musculare, durerile de cap și migrenele.

3. Vindecarea rănilor și arsurilor: Datorită proprietăților sale antibacteriene și antiseptice, uleiul de lavandă poate fi aplicat pe mici răni, tăieturi, arsuri sau mușcături de insecte pentru a grăbi procesul de vindecare și a preveni infecțiile.

4. Îngrijirea pielii: Uleiul de lavandă ajută la echilibrarea producției de sebum și este benefic pentru pielea grasă sau predispusă la acnee. De asemenea, poate calma iritațiile pielii și eczemele.

5. Îmbunătățirea sănătății scalpului: Aplicarea uleiului de lavandă pe scalp poate reduce mătreața și poate stimula creșterea părului. Masarea scalpului cu acest ulei ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, promovând un păr mai sănătos.

6. Susținerea sistemului imunitar: Proprietățile antimicrobiene ale uleiului de lavandă pot ajuta la combaterea infecțiilor și la susținerea sănătății sistemului imunitar.

7. Repelent natural pentru insecte: Uleiul de lavandă este un repelent eficient împotriva țânțarilor și altor insecte datorită mirosului său puternic, care este neplăcut pentru acestea.

8. Aromaterapie pentru echilibrul emoțional: Utilizarea uleiului de lavandă în aromaterapie ajută la echilibrarea emoțională, reducând iritabilitatea și îmbunătățind starea de spirit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel