Uleiul de cocos, PERICULOS. Studiu alarmant

Uleiul de cocos crește riscul unor maladii, conform unui studiu recent.

Uleiul de cocos determină ridicarea nivelului de colesterol, lucru care contribuie la creșterea riscului de maladii cardiace, potrivit unei meta-analize asupra a 16 studii care au avut ca subiect consumul acestui produs și riscul de boli de inimă, potrivit pcrm.org, citat de Mediafax.

Autorii analizei, publicată în revista Circulation, au concluzionat că uleiul de cocos crește semnificativ nivelul de colesterol total, "bun" (lipoproteine cu densitate ridicată, HDL) și "rău" (lipoproteine cu densitate joasă, LDL), comparativ cu uleiurile vegetale non-tropicale.

Rezultatele analizei au arătat, de asemenea, că nu există beneficii dovedite ale uleiului de cocos privind reducerea inflamațiilor, controlarea glicemiei și menținerea greutății corporale.

Uleiul de cocos este foarte bogat în grăsimi saturate, care influențează semnificativ nivelul de colesterol, iar autorii analizei sugerează limitarea consumului. Motivul este acela că nivelurile ridicate de colesterol cresc riscul de maladii cardiace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel