Ultima încercare: PSD merge la CEDO pentru salariile bugetarilor

adrian-nastase
adrian-nastase

PSD ar putea sesiza Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în legătură cu diminuarea cu 25 la sută a veniturilor bugetarilor, după ce va avea motivarea deciziei CC.

Adrian Năstase a declarat că după victoria pe care PSD a obţinut-o cu pensiile care nu vor scădea , partidul său va trebui să continue anumite demersuri pentru a arăta reducerea salariilor este discriminatorie întrucât este continuată şi la nivel local prin reduceri masive de personal şi cheltuieli care vor afecta proiectele locale. Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţionale articolul 1 litera c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi articolul 9 din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar. Articolul 1, litera c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor se referă la "pensiile de serviciu ale judecătorilor, procurorilor şi judecătorilor , respectiv magistraţilor asistenţi ai Curţii Constituţionale". Potrivit articolului 9 din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar , "de la data intrării în vigoare a prezentei legi , cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată , precum şi indemnizaţia de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I , se diminuează cu 15% .

La determinarea cuantumului brut al pensiilor , precum şi a indemnizaţiei de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I , ce vor fi stabilite sau acordate începînd cu data intrării în vigoare a prezentei legi , valoarea punctului de pensie utilizată este de 622,9 lei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel