Ultimele informații oficiale despre Florin Piersic: Nu se mai ridicase în picioare de ”mai multe săptămâni”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Informațiile media care spuneau că marele actor Florin Piersic era cât se poate de bine au fost infirmate odată cu transferul la București și comunicările periodice ale Spitalului Foișor. 

Din ultimul comunicat al Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular ”Foișor”, venit în urmă cu scurt timp, aflăm că Florin Piersic nu se mai ridicase în picioare de mai multe săptămâni. Astăzi s-a ridicat în picioare la marginea patului, anunță medicii. 

”Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul de mobilizare activă al pacientului, care este cooperant, s-a ridicat în picioare la marginea patului după mai multe săptămâni” arată un comunicat de presă al Spitalului Foișor, semnat de managerul interimar as. univ. dr. Dragosloveanu Șerban. 

În momentul în care a fost transferat la Spitalul Foișor, Florin Piersic avea ”o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă”. Ca urmare a acestei stări, specialiștii din cadrul spitalului au decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență. În acest sens, ”a fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic”. 

Anterior, la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, lui Florin Piersic i-a fost îndepărat stimulatorul cardiac. 

”Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi, şi anume două zone protetice: proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în faţa unei infecţii severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică. Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, spunea Horia Roşianu, într-o conferinţă de presă.

”Am reuşit să strângem până duminica dimineaţa o echipă formată din 11 colegi. Practic toţi au dat curs acestei invitaţii parcă de-a dreptul cu drag venind în sfântă zi de duminica Paştilor, dimineaţa, pentru a organiza această operaţie. Au fost colegi din terapie intensivă, au fost colegi de chirurgie cardiovasculară care au rămas în stand-by pentru că dacă se întâmpla o complicaţie majoră trebuia intrat de urgenţă în sala de operaţie, au fost asistente dedicate, au fost alţi colegi cardiologi care au concurat cu toţii la bunul mers al acestei proceduri. În condiţii de linişte, cu meticulozitate, am abordat această intervenţie pe care am efectat-o, aş spune, într-un timp record, în 45 de minute de la începerea intervenţiei şi până la pansamentul final, procedura a fost efectuată. Timpul efectiv de extragere din inimă a sondelor a fost de aproximativ trei minute”, a mai afirmat Horia Roşianu, cu acea ocazie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel