Teatrul de Animație Țăndărică
Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls
Ediția a XIII-a
17-27 noiembrie 2017
Festivalul ImPuls, este organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Animație Țăndărică, în parteneriat cu UNIMA România și ASSITEJ România, în perioada 17-27 noiembrie 2017.
ImPuls, cel mai important festival de teatru de animație din România, vă oferă oportunitatea de a vedea 32 de spectacole din China, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia și România, extrem de diferite stilistic în care se combină, ingenios, ultimele tehnici în materie de teatru vizual și se folosesc mai multe tipuri de animație.
Copiii pot participa la atelierele de jocuri teatrale și construcție de marionete și la workshop-ul interactiv Micul prinț – o întâmplare, în cadrul căruia vor parcurge timp de o săptămână o serie de ateliere de lucru cu marioneta și îi vor da viață prin senzori ce le permit accesul in lumea 3D.
Un program bogat, cu multe evenimente inedite, spectacole pentru copii și pentru adulți, conferințe, lansări de carte, vizionare de filme, întâlniri între creatorii și consumatorii de teatru și, după cum spune domnul Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică:
"În mod cert un festival este o oportunitate a comunicării. Asta am și convenit cu colegii mei la întâlnirile pe care le-am avut. Comunicarea între noi, parteneriate care să ridice unele teatre, sau dacă nu le ridică, să le ajute să facă un schimb de experiență la modul concret. Adică să aducă regizori și scenografi și să lucreze împreună două teatre la un singur proiect. Avem nevoie de comunicarea internațională, network-ul, posibilitatea de a fi selectați în festivaluri."
ImPuls este un festival concurs strict profesional, dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, unde sunt consolidate și promovate tendințele contemporane ale teatrului vizual și de animație din țară și din străinătate. În cadrul festivalului participă personalități marcante, de talie mondială, care conferențiază despre ultimele tehnici și cercetări în animație și își prezintă spre exemplificare propriile proiecte. Alături de sfera internațională, participarea națională este de asemenea una consistentă, fiind selectate cele mai bune producții din stagiunea curentă ale teatrelor de profil din România. Acest mare eveniment de animație favorizează schimburi culturale, comunicare între artiști și instituții de specialitate, generează parteneriate și chiar coproducții naționale, internaționale și intercontinentale.
PROGRAM
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News