Umblăm pe coji de ouă? Chirieac: Mi-e teamă, nu-i o glumă! Dacă se întâmplă nenorocirea ca Ucraina să piardă războiul, țara NATO care are cel mai mult de suferit este România

foto: Freepik
foto: Freepik

Ce se întâmplă cu România dacă Ucraina rămâne "descoperită" și nu se mai poate apăra cu muniție performantă din Occident? Suntem în pericol? 

După aproape doi ani de conflict de mare intensitate, atât Rusia, cât și Ucraina sunt pe punctul de a rămâne fără muniție. Fără un sprijin militar semnificativ și de lungă durată din partea Occidentului, Ucraina riscă să fie copleșită într-un final de capacitatea mult mai mare a Rusiei de a se reînarma, scrie Sky News.

Anul trecut, Occidentul a promis că va livra Ucrainei un milion de obuze de artilerie până în martie 2024, însă se pare că acest lucru nu se va mai întâmpla. De remarcat este faptul că Zelenski a susținut mereu că Ucraina luptă împotriva Rusiei în numele Occidentului fără ca acesta să fie nevoit să își arunce trupele în luptă, dar Ucraina nu poate învinge fără ajutor militar și financiar.

Analisul politic Bogdan Chirieac a venit cu câteva observații, la România TV:

”Ucraina, cu sprijin occidental, poate să mai întârzie deznodământul. Fiindcă ceea ce nu s-a luat în calcul este faptul că Putin pur și simplu nu ia în calcul pierderile de vieți omenești. Deci 500.000 de oameni morți și răniți în armata Rusiei nu înseamnă nimic pentru Vladimir Putin! E ca Stalin! Eh, chestiunea asta n-a fost luată în calcul.

Dacă se întâmplă această nenorocire, ca Ucraina să piardă războiul, țara NATO care are cel mai mult de suferit este România. Noi ar trebui să fim direct interesați de lucrul acesta! Fiindcă rușii vor ocupa Odesa și Bugeacul și vor veni în graniță cu România. Mai mult, cu siguranță vor ocupa Republica Moldova. Acum... încearcă cu războiul hibrid...

Mi-e teamă că dacă Ucraina va pierde războiul, pur și simplu armata rusă va ocupa cu șenila, cu tancul Republica Moldova! Nu-i o glumă! Și asta ar trebui să se discute în Consiliile NATO și ale Uniunii Europene: cum putem opri această tragedie. Așa stau lucrurile acum când vorbim.

Sper să se deblocheze ajutorul militar pentru Ucraina, sper ca Occidentul să-i sprijine în continuare, în special SUA, sper ca ucrainenii să-și păstreze abnegația de a-și apăra propria țară, sper ca Occidentul să se trezească, dar deocamdată văd că se duc tot în zona de nord a Europei, acolo sunt principalele exerciții militare, când noi de 20 de ani spunem că rușii vor ataca la Marea Neagră, nu la Marea Baltică. Și uite că așa s-a întâmplat! Zona de război e Marea Neagră, nu e Marea Baltică" a precizat Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel