Interesele comerciale depășesc considerentele politice dintre Ungaria și Germania, scrie un activist transgender maghiar care trăiește în Germania.
Sub conducerea lui Viktor Orbán, Ungaria s-a schimbat foarte mult în rău, frustrarea generală, nerăbdarea și ura fiind în creștere, spune activistul transgender Márton Vay, care acum se identifică pe sine (Blanka), în cotidianul german Tagesspiegel.
Vay a fost cândva purtător de cuvânt și manager de comunicare al Greenpeace în Ungaria și apoi a fondat Partidul Verde cu patru prieteni. Ulterior, partidul a intrat în Parlamentul de la Budapesta.
Deși locuiește în Germania de câțiva ani, articolul menționează mai multe motive pentru care este „supărat” pe de Germania: prezența excesivă a fabricilor de automobile germane în Ungaria, cantitatea mare de sprijin financiar pe care au primit-o de la stat, construcția fabricii Audi într-o zonă de conservare a naturii și prezența portalului de știri al Deutsche Telekom care sprijină în mod deschis guvernul Orbán.
„Marile companii germane de automobile au multe fabrici în Ungaria. BMW, Volkswagen și Mercedes primesc un mare sprijin financiar din partea statului. Probabil și datorită politicilor pro-afaceri ale Ungariei, Viktor Orbán a fost susținut de Angela Merkel și de membrii conservatori germani din Parlamentul European atât de mult timp”, scrie Vay.
Potrivit lui Vay, poate că oamenii ar putea reconstrui democrația și statul de drept în Ungaria dacă Viktor Orbán nu ar primi sprijin regulat din Germania. El, care se indentifică a fi o ea, a spus că „virusul populismului de dreapta” reprezintă o amenințare pentru întreaga Europă și că simte că trebuie să atragă atenția asupra fenomenului.
La sosirea în Germania, Vay a primit lunar 670 de euro sub formă de sprijin pentru șomeri timp de câteva luni, iar Biroul German al Muncii a plătit 7.200 EUR pentru școlarizarea lui în limba germană, scrie RMX.
Așa-numitele locuri de parcare de „diversitate” pentru șoferii homosexuali, lesbiene, transgender și migranți au fost inaugurate recent într-o parcare subterană din orașul german Hanau, provocând critici din partea multor utilizatori de pe Internet.
În timpul inaugurării spațiilor de „diversitate”, situate cel mai aproape de ieșirea structurii care se află pe mai multe niveluri și alături de un perete pictat cu culorile curcubeului la fel ca steagul „Pride”, Thomas Morlock, consilier al orașului și președinte al consiliului de supraveghere din Hanauer Parkhaus GmbH (HPG), a spus că vor servi drept „simbol vizibil colorat” pentru „diversitate și toleranță”, relatează FOCUS Online.
Spațiile, care vor fi monitorizate de camerele CCTV, au fost introduse pentru a ajuta persoanele care simt „o nevoie specială de securitate în spațiile publice”, a spus Morlock, adăugând că au fost create pentru „a trimite un semnal clar de toleranță și cosmopolitism” (vezi imaginile AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News