Un aeroport din Franța urmează să poarte numele Reginei Elizabeta a II-a, în semn de omagiu față de fostul monarh britanic

Sursă foto: Facebook (Casa Regală a României)
Sursă foto: Facebook (Casa Regală a României)

Un aeroport din Franța va fi redenumit în onoarea Reginei Elisabeta a II-a, au declarat oficialii din oraș.

Le Touquet, în nordul Franței, a primit luni binecuvântarea de la Regele Charles al II-lea, a declarat primăria orașului, scrie BBC

Așadar, Aeroportul Touquet-Paris-Plage se va numi Aeroportul Internațional Elizabeth II Le Touquet-Paris-Plage.

Primăria a spus că omagiu adus „Marea Regină” va recunoaște și „cea mai britanică dintre stațiunile franceze”.

Nu a fost stabilită o dată pentru inaugurare. Vestea vine după ce propunerea inițială a fost făcută Coroanei britanice la șase zile după moartea reginei, la 8 septembrie anul trecut.

Le Touquet a explicat că gestul este, de asemenea, un omagiu către unchiul regretatei Regine, Edward al VIII-lea, care a vizitat stațiunea pentru a se bucura de călărie și plimbări cu iahtul, uneori însoțit de nepoata sa când aceasta nu era încă regină.

„Faptul că Regele Charles al III-lea a acceptat propunerea primarului din Le Touquet întărește și mai mult strategia acestuia din urmă care dorește să afirme Le Touquet drept „cea mai britanică dintre stațiunile franceze”, a adăugat primăria orașului.

Aeroportul a fost proiectat în anii 1930 pentru a-i primi pe britanici în orașul de coastă, aflat la aproximativ o oră de mers cu mașina de Calais. Președintele Emmanuel Macron și soția sa Brigitte au și ei o casă de vacanță acolo.

Orașul speră că noul nume al aeroportului său va consolida legătura dintre oraș și Marea Britanie și va primi avioane turistice de peste Canal.

Luna viitoare, Le Touquet va găzdui echipa de rugby a Angliei când va juca în Cupa Mondială de Rugby, găzduită în Franța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel