Un alt accident de tren. Două locomotive s-au ciocnit / galerie foto

Facebook CFR Calatori
Facebook CFR Calatori

Două locomotive s-au ciocnit în județul Giurgiu.

Update 2:

Patru trenuri de călători au fost anulate miercuri dimineaţa în urma accidentului feroviar din judeţul Giurgiu, unde două locomotive care aparţin unor operatori privaţi de marfă s-au ciocnit frontal între staţiile Toporu şi Chiriacu, informează CFR Călători.

"Circulaţia trenurilor pe secţia Videle - Giurgiu este temporar întreruptă din cauza tamponării dintre două locomotive care aparţin unor operatori privaţi de marfă între staţiile Toporu şi Chiriacu. Până acum au fost anulate următoarele trenuri de călători: trenul R 9340 Giurgiu Nord - Bucureşti Nord; trenul R 9341 Videle - Giurgiu; trenul R 9342 Giurgiu - Videle; trenul R 9343 Videle - Giurgiu", se arată în informarea CFR Călători.

Potrivit sursei citate, la faţa locului s-au deplasat reprezentanţii autorităţilor competente care cercetează cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele intervenţie feroviară pentru eliberarea gabaritului.

Programul de circulaţie în zona afectată se va desfăşura în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare - CFR SA.

În aceste condiţii, CFR Călători avertizează că până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă, pot fi posibile întârzieri ale trenurilor de călători, dar şi ale altor trenuri din graficul de circulaţie pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate.

Două locomotive private s-au ciocnit frontal, miercuri dimineaţa, între staţiile Toporu şi Chiriacu.

"Conform primelor informaţii transmise de personalul feroviar ajuns la faţa locului, unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona staţiei Toporu, a talonat un macaz şi a lovit frontal cealaltă locomotivă, care venea dinspre Giurgiu. Cele două locomotive private sunt avariate, nu sunt deraiate, iar mecanicii au fost transportaţi la spital. Accidentul feroviar este anchetat de AGIFER, instituţie abilitată să stabilească cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment feroviar", menţionează CFR SA.

Update:

„Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceștia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ”, a transmis Poliția Giurgiu.

Știre inițială:

Un accident feroviar, în care au fost implicate două locomotive, a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, între localităţile Toporu şi Chiriacu din judeţul Giurgiu, doi bărbaţi fiind răniţi, scrie Agerpres.

Potrivit ISU Giurgiu, doi bărbaţi, în vârstă de 55, respectiv 58 de ani, au ajuns la spital.

Evenimentul a avut loc la aproximativ un kilometru de Gara Toporu, între două locomotive.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul ISU Giurgiu şi ISU Teleorman, cu două autospeciale de stingere, o descarcerare, două ambulanţe SMURD şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu.

Echipajele au constatat faptul că în locomotive se aflau trei bărbaţi, găsiţi conştienţi şi cooperanţi.

Doi dintre aceştia au fost preluaţi de SAJ şi transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe Giurgiu. Un alt bărbat, în vârstă de 57 de ani, a primit îngrijiri medicale la faţa locului, refuzând transportul la spital pentru investigaţii suplimentare, arată sursa citată.

Nu au fost afectate liniile de cale ferată, fiind avariate doar cele două locomotive.

Cazul a rămas în atenţia autorităţilor competente pentru cercetări.

CITEȘTE ȘI     ---    Accident tren Galați. Sindicaliștii îl acuză pe Grindeanu că a amânat de două ori verificarea trenurilor

Accident de tren la Galați, în urmă cu aproape 2 luni

La sfârșitul lunii martie, la Gara CFR din Galați a avut loc un accident feroviar în urma căruia o persoană și-a pierdut viața. Alte trei persoane au fost rănite și transportate la UPU Galați.

"La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19,19, la Gara CFR Galaţi a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare şi a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinaţia Galaţi - Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio-respirator şi un bărbat care a rămas încarcerat, precum şi şeful de tren şi mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galaţi şi poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi", a transmis, pe 25 martie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi. 

CITEȘTE ȘI     ---    Corina Crețu, după accidentul de tren de la Galați: Îmi pare extrem de rău că toate semnalele mele de alarmă nu au fost și nu sunt luate în considerare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel