Un alt șef de la Permise și Înmatriculări Suceava, reținut de DNA

Foto ilustrativ. Imagine de James Timothy Peters de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de James Timothy Peters de la Pixabay

Un alt fost șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava a fost reținut de DNA, pentru comiterea mai multor infracțiuni de luare de mită.

Comisarul-șef Florin Valy Finiș a fost reținut miercuri după-amiază de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, pentru comiterea mai multor infracțiuni de luare de mită. Finiș a fost în atenția procurorilor anticorupție încă de la începutul anchetei în ceea ce privește fabrica de permise de la Suceava, dar abia acum a fost audiat și pus sub acuzare, scrie Monitorul de Suceava.

Florin Valy Finiș a ajuns la conducerea Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava după ce funcția a rămas vacantă ca urmare a plecării comisarului-șef Radu-Ionuț Obreja. În ceea ce-l privește pe Florin Valy Finiș, acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar joi ar putea fi propus pentru arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acest dosar au mai fost reținute în luna noiembrie a anului trecut alte 12 persoane, în frunte cu alt fost șef al Serviciului Permise și Înmatriculări, comisarul-șef Radu Obreja. În afara lui Florin Valy Finiș, în acest dosar mai sunt cercetați penal comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, instructorul auto Florin Bolohan, din Fălticeni, dar și alți angajați ai Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava.

VEZI ȘI: Director în Ministerul Transporturilor, reţinut pentru luare de mită

Rețea care se ocupa cu fraudarea examenului pentru permisul auto

Procurorii DNA Suceava au explicat că ”lotul” de la Permise și Înmatriculări pusese pe picioare o adevărată rețea prin care era fraudat examenul pentru obținerea permisului de conducere, iar principalele persoane implicate au obținut sume uriașe de bani primite cu titlu de mită.

”Cum se conturase și anterior în cauză, suma minimă pentru favorizarea candidatului era de 200 de euro, iar în funcție de abilitățile deținute de către candidat, precum și vârsta sau sexul acestuia, suma putea urca la 1.200 de euro. Potrivit declarațiilor date de martori, suma de 1.200 de euro garanta promovarea examenului, indiferent de cunoștințele practice deținute de către candidat. Cu privire la această coordonată a fraudării probelor practice, se evidențiază faptul că în urma efectuării perchezițiilor domiciliare, la domiciliile multora dintre inculpați au fost identificate înscrisuri referitoare la persoane care au susținut proba teoretică și care, din probele administrate până în prezent, fără tăgadă, au remis sume de bani pentru a le fi facilitată promovarea probei menționate. Astfel, în raport de aceste elemente, urmează ca în perioada imediat următoare, să se stabilească, prin intermediul audierilor, circumstanțele susținerii și promovării examenelor de către anumiți candidați, probatoriul ce urmează a fi administrat fiind raportat la toți agenții examinatori”, au arătat procurorii DNA.

Sursă: Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel