Un alt turist a fost atacat de un urs pe Jepii Mari. Cum a reușit să scape. "A ciulit urechile și a luat-o la fugă spre noi"

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un turist a povestit cum a fost atacat de un urs pe Jepii Mari.

Adrian Dobre, un turist care a mers pe traseul montan Jepii Mari, a povestit, că în urmă cu zece zile și el a fost atacat de un urs în zona în care ieri a fost ucisă o tânără de 19 ani. 

"Într-adevăr, în urmă cu 10 zile am avut o întâmplare cu ursul pe Jepii Mari, care este un traseu adiacent. Pe scurt, eram într-un grup de cinci persoane. Urcam pe Jepii Mici către platoul Babele, spre Piatra Arsă, când am întâlnit un urs, undeva la 150-200 de metri în fața noastră. În momentul în care ursul ne-a văzut, s-a uitat la noi foarte ciudat, a ciulit urechile și a luat-o la fugă spre noi.

În momentul acela noi ne-am panicat și am luat-o și noi la la fugă. Ne-a urmărit cam în jur de un kilometru şi s-a apropiat în timp foarte scurt de noi. Când a ajuns undeva la vreo 10 metri de noi, eu aveam spray pentru urs la mine și în momentul când s-a apropiat i-am dat un jet de spray. Nu l-a atins foarte bine, dar a fost suficient cât să se oprească un pic pe loc, să stea câteva secunde. După aia iar ne-a atacat a doua oară, iar i-am dat iar cu spray.

Cum au reușit turiștii să scape de urs

Abia a treia oară am reușit să-l pulverizez mai bine, moment în care noi am putut să ne ferim peste o mică stâncă și să punem ceva distanță să nu ne mai vadă.

Imediat cum nu l-am mai văzut în spatele nostru, am sunat la 112 şi mi s-a făcut legătura la Jandarmeria Montană, la intrarea în traseu, unde începe și traseul către Cascada Urlătoarea, un traseu foarte circulat de altfel.

Am fost puțin, să zic așa, surprins neplăcut de atitudinea domnilor, prin simplul fapt că ne-a spus că nu e normal să sunăm la 112 ca să anunțăm că este un urs în pădure și s-a vehiculat ideea că ne trebuia o amendă, că sunăm degeaba la 112.

Erau un pic nemulțumiți că am sunat la 112 să anunțăm că este ursul în pădure. Ne-a marcat un pic, dar ne-am dat seama după câteva minute că nu putem să le schimbăm punctul de vedere și am plecat mai departe", a povestit Adrian Dobre, la Antena 3 CNN. 

Precizăm că subiectul pericolului reprezentat de urși a reapărut în spațiul public după ce Diana Maria, o tânără în vârstă de 19 ani din localitatea ieșeană Popricani, stabilită la București, a fost ucisă de urs, în timp ce se afla într-o excursie pe traseul Jepii Mici, din Munții Bucegi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel