Un altar grecesc antic, datând din urmă cu peste 2.000 de ani, a fost descoperit în situl arheologic Segesta de pe insula italiană Sicilia, au anunţat vineri autorităţile locale.
Un altar vechi de peste 2000 de ani a fost descoperit în Sicilia.
Guvernul regional din Sicilia a declarat că altarul a fost probabil folosit la apogeul influenţei culturale elene, în secolul I î.e.n., chiar înainte de ascensiunea Imperiului Roman.
Timp de secole, altarul a stat îngropat sub câţiva centimetri de pământ şi vegetaţie în zona Acropolei de Sud din situl Segesta, care se află în partea vestică a insulei.
"Situl Segesta nu încetează să ne uimească", a declarat ministrul regional al Culturii din Sicilia, Francesco Paolo Scarpinato, potrivit Agerpres.
"Săpăturile continuă să scoată la iveală... piese care adaugă noi perspective şi interpretări într-un sit în care sunt stratificate civilizaţii multiple", a precizat el într-un comunicat.
Segesta, renumit pentru templul său din secolul al V-lea î.e.n., a fost un oraş antic grecesc, situat între munţi.
În afară de altar, arheologii au descoperit de asemenea o relicvă de formă similară despre care cred că ar fi fost un suport pentru o sculptură.
Ambele descoperiri se află în stare perfectă de conservare, conform guvernului regional.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci