Un american cu dublă cetăţenie luat ostatic a murit în Gaza - Reuters

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un american cu dublă cetăţenie, care se număra printre aproximativ 240 de persoane capturate în timpul atacului transfrontalier al Hamas din 7 octombrie în sudul Israelului, a murit în captivitate în Fâşia Gaza, a anunţat vineri un grup care reprezintă familiile ostaticilor, transmite Reuters.

Gadi Haggai, în vârstă de 73 de ani, deţinea de asemenea cetăţenia israeliană, a declarat Forumul pentru Ostatici şi Familii Dispărute. Bazându-se pe diverse surse de informaţii, un comitet numit de guvernul israelian a declarat câţiva ostatici morţi în lipsă.

În general, Hamas nu a confirmat aceste relatări, dar a avertizat că 'timpul se scurge' pentru ostatici, pe măsură ce războiul militanţilor palestinieni cu Israelul se apropie de a 12-a săptămână.

Potrivit unui bilanţ oficial israelian, 129 de persoane rămân deţinute în Gaza după ce restul au fost repatriate în timpul unui armistiţiu în noiembrie sau recuperate în ofensiva militară. Dintre cele care se află încă în Gaza, 22 sunt moarte, spune guvernul israelian.

Potrivit forumului, între cinci şi 10 dintre ostatici deţin cetăţenia americană. Ambasada SUA nu a avut de făcut niciun comentariu imediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel