Un android a dirijat un concert în Coreea de Sud

Fotografie de la Matheus Viana, pexels
Fotografie de la Matheus Viana, pexels

EveR 6, un robot android, a dirijat un concert al orchestrei naţionale din Coreea de Sud. 

Androidul are două braţe şi a fost proiectat de Institutul de Tehnologie Industrială din Coreea. El s-a înclinat mai întâi în faţa publicului, după care a controlat ritmul spectacolului cu mişcări din braţe. 

"Mişcările unui dirijor sunt foarte detaliate. Robotul a fost capabil să facă astfel de mişcări detaliate mult mai bine decât mi-am imaginat", a declarat dirijorul Choi Soo-yeoul, care a condus spectacolul de vineri alături de robot. Dar "slăbiciunea vitală" a lui EveR 6, a mai spus Choi Soo-yeoul, este că nu poate asculta. Lee Young-ju, un membru al publicului care studiază muzica tradiţională coreeană, a spus că mişcările robotului, deşi impecabile în menţinerea ritmului, nu au avut "suflu" - sau capacitatea de a menţine orchestra pregătită să se angajeze colectiv şi instantaneu - ceea ce a spus că este esenţial în interpretare.

"Se pare că mai ar mai fi ceva de lucru pentru ca robotul să îşi facă treaba", a spus Lee Young-ju.

"Cred că ar putea să dirijeze singur când va fi echipat cu inteligenţă artificială pentru a înţelege şi analiza muzica", este de părere Song In-ho, alt membru din public.

Androidul a dirijat trei din cele cinci piese prezentate pe scenă, iar una dintre ele a fost dirijată alături de Choi Soo-yeoul. 

"A fost un recital care a arătat că roboţii şi oamenii pot coexista şi se pot completa reciproc, mai degrabă decât să se înlocuiască unul pe celălalt", a declarat Choi Soo-yeoul după concert, citat de Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel